SEGRE

PANORAMA

Biden posa el focus a la Xina en el G7 i aposta per un gran pla d'infraestructura

Biden posa el focus a la Xina en el G7 i aposta per un gran pla d’infraestructura

Biden posa el focus a la Xina en el G7 i aposta per un gran pla d'infraestructura

Biden posa el focus a la Xina en el G7 i aposta per un gran pla d'infraestructura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Joe Biden, està posant el focus a la Xina durant la cimera del G7 que s’està celebrant en Carbis Bay (Regne Unit) i està apostant per un gran pla d’infraestructura per contrarestar l’avenç de Pequín.

Així ho va afirmar aquest dissabte un funcionari d’alt rang del Govern nord-americà, que va apuntar que les mesures que s’adoptin en el G7 han de servir per posicionar EE .UU. i els seus aliats per competir millor amb Pequín.

En aquest sentit, un dels assumptes en què l’Administració de Biden està posant èmfasi és en les infraestructures.

"Els Estats Units i molts dels nostres aliats i amics al món porten des de fa temps sent escèptics sobre la iniciativa de la Xina 'One Belt, One Road' (una ruta, un cinturó)", va seguir la font.

Aquest projecte pretén revitalitzar la coneguda com Ruta de la Seda mitjançant la modernització d’infraestructures i telecomunicacions per millorar la connectivitat entre Àsia i Europa.

El funcionari d’EE .UU. va considerar que Pequín està demostrant amb aquesta iniciativa "una falta de transparència, uns mals estàndards laborals i mediambientals i, per descomptat, un enfocament que ha deixat a molts països en una situació pitjor".

Per això, va apuntar, Washington i els seus socis del G7 anunciaran aquest dissabte la iniciativa "Build back better for the world" (Reconstruir millor per al món), un projecte global d’infraestructures com a alternativa a "One Belt, One Road".

L’objectiu és superar la proposta xinesa "oferint una opció de més qualitat".

D’altra banda, Biden està pressionat perquè el grup de les democràcies més industrialitzades del món adopti "una acció concreta" contra els "treballs forçats" a Xinjiang.

El president vol que es deixi clar al món que creiem que aquestes pràctiques són un afront contra la dignitat humana i un exemple indignant de la competència econòmica injusta per part de la Xina", va remarcar la font.

Per tant, va agregar, EE .UU. veu "crucial" denunciar els treballs forçats a la província nord-occidental xinesa de Xinjiang, on viu la minoria uigur.

El funcionari va indicar que la Xina ha estat present al llarg de les converses en la cimera del G7 iniciada divendres i que es prolongarà fins diumenge.

"La conversa està sent sobre aquest concurs entre la qual cosa, com diu el president Biden, aquells que pensen que l’autocràcia és el millor camí per al futur i aquells, que com nosaltres, entenen que les democràcies i els valors compartits proporcionen el millor camí," va dir la font.

En aquest sentit, va avançar que EE .UU. espera que el comunicat final de la reunió reflecteixi "aquestes converses".

Un altre dels temes que, segons Washington, s’estan abordant en el G7 són els atacs cibernètics amb "programari segrestador".

El funcionari va afirmar que "hi ha un reconeixement uniforme que el programari segrestador i l’abús amb monedes virtuals són una amenaça urgent, en augment."

I va precisar que en el marc del G7 hi ha hagut "discussions productives" sobre aquest assumpte i la necessitat de compartir informació per perseguir aquests crims i sobre la modernització de les ciberdefenses.

tracking