SEGRE

PANORAMA

L'ANC reivindica la unilateralitat i la validesa de l'1-O davant ERC i JxCat

L’ANC reivindica la unilateralitat i la validesa de l’1-O davant ERC i JxCat

L'ANC reivindica la unilateralitat i la validesa de l'1-O davant ERC i JxCat

L'ANC reivindica la unilateralitat i la validesa de l'1-O davant ERC i JxCatEFE/ Quique Garcia/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha replicat a Oriol Junqueras (ERC) i a Jordi Sànchez (JxCat) defensant que la unilateralitat és l’única via per arribar a la independència i que el resultat del referèndum il·legal de l’1-O va ser vàlid per fer-la "efectiva" com més aviat millor.

L’entitat que pilota Elisenda Paluzie ha emès aquest dissabte un comunicat "davant de les afirmacions sobre la via unilateral, criticant la seua viabilitat i conveniència, i sobre el sentit del referèndum de l’1-O, considerant-ho un instrument de negociació", fets aquesta setmana per Junqueras i Sànchez, respectivament.

"Renunciar a la unilateralitat per exercir el dret d’autodeterminació en el marc de l’Estat espanyol és renunciar a la independència", assegura l’ANC.

Així mateix, el secretariat de l’entitat "es reafirma en el mandat expressat per la ciutadania de Catalunya en el referèndum de l’1 d’octubre, que obliga a fer una declaració d’independència efectiva com més aviat millor."

"Som conscients que el front institucional que ha liderat l’agenda política del moviment aquests últims anys és incapaç de trobar un consens estratègic que ens porti a avançar amb claredat cap a la independència", deploren.

I resolen conjurant-se per "tornar a exercir de catalitzadors del moviment popular", perquè aquest "recuperi l’agenda del moviment d’alliberament nacional" i prepari al conjunt dels catalans "per a un nou moment de desbordament unilateral que culmini el procés d’autodeterminació" amb una declaració d’independència "efectiva".

tracking