SEGRE

MONARQUIA VETO

El Govern elimina el veto als actes amb el Rei i envia Puigneró al sopar del Cercle d'Economia amb Felip VI

Plaja diu que l'executiu ocuparà els "espais rellevants" i que el monarca "no condicionarà" l'agenda de la Generalitat

El Govern elimina el veto als actes amb el Rei i envia Puigneró al sopar del Cercle d'Economia amb Felip VI

El Govern elimina el veto als actes amb el Rei i envia Puigneró al sopar del Cercle d'Economia amb Felip VIACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, assistirà aquest dimecres al sopar del Cercle d'Economia a Barcelona, on també hi haurà el rei espanyol, Felip VI.

Així ho ha anunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa d'aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu.

Plaja ha assegurat que el monarca "no condicionarà" l'agenda del Govern, i que el posicionament "del nou executiu és clar": "La prioritat és ocupar els espais que son rellevants per al país i la seva gent, independentment del que faci el rei del Regne d'Espanya".

La portaveu del Govern ha conclòs que la presència de Felip VI "no impedirà" l'assistència del Govern a actes del Rei o que comptin amb la seva participació. Aquest criteri és, com ha dit Plaja, el que té i aplica el nou Govern, però l'executiu anterior presidit per Quim Torra i vicepresidit pel mateix Pere Aragonès havia fixat un posicionament on, per sistema, no s'assistia als actes de la Casa Reial, i en els casos amb presència de la monarquia es valorava si valia la pena fer una excepció i enviar-hi alguna representació, normalment de perfil institucional baix.

Plaja, que no ha volgut valorar si això suposa un canvi profund en la manera de fer de l'executiu, s'ha limitat a dir que aquesta serà la manera d'actuar "del nou Govern, de l'actual".

En el cas del sopar d'aquest dimecres a les jornades del Cercle d'Economia, el Govern ha decidit aplicar ja el seu criteri i enviar-hi el vicepresident, Jordi Puigneró.

Es dona la circumstància que poc abans que Plaja anunciés aquesta presència a l'acte amb Felip VI, Puigneró ha anul·lat la seva participació a la roda de premsa que tenia prevista amb Plaja al·legant "motius urgents d'agenda". La portaveu, a més, ha negat que la seva absència tingui res a veure amb l'anunci de l'assistència al sopar ni amb discrepàncies al respecte.

tracking