SEGRE

PROCÉS POLÈMICA

Aragonès descarta sopar amb el rei, Puigneró tampoc vol assistir-hi i al final hi va Vilagrà

La Generalitat diu que el monarca no “condicionarà” l'agenda de la Generalitat, després de les plantades del passat || La consellera de Presidència serà la que prengui part en el sopar del Cercle d'Economia

El president Aragonès i el vicepresident Puigneró, ahir, a l’inici de la reunió del Consell Executiu.

El president Aragonès i el vicepresident Puigneró, ahir, a l’inici de la reunió del Consell Executiu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La representació de la Generalitat al sopar que aquesta nit ofereix el Cercle d’Economia i al qual assistirà Felip VI va provocar ahir un ball de noms, després de descartar la seua participació el president, Pere Aragonès. A diferència d’altres ocasions, en les quals l’Executiu no hi va enviar cap representant, Patrícia Plaja, portaveu de la Generalitat, va explicar ahir al finalitzar la reunió setmanal del Govern que aniria a l’esdeveniment el vicepresident, Jordi Puigneró, de Junts, amb la intenció que la presència del monarca no “condicionés” de nou l’agenda de l’administració catalana.

Tanmateix, hores més tard, el mateix Puigneró va dir que no assistiria al sopar i va proposar que fos un altre membre del Govern qui hi representi la Generalitat. Finalment, el president Aragonès es va decantar per Laura Vilagrà, consellera de Presidència, d’ERC.

Puigneró va justificar aquesta decisió perquè ja tenia compromesa la seua presència a la Nit de les Telecomunicacions i de la Informàtica de Catalunya, que també és aquesta nit. I és que l’home fort de JxCat a la Generalitat és també conseller de Polítiques Digitals.

Al ser preguntada per aquesta qüestió, la lleidatana Marta Vilalta, portaveu d’ERC, va dir que “el que no hauria d’anar a sopar és el rei perquè no és benvingut a Catalunya”. Mònica Sales, portaveu parlamentària de JxCat, per la seua part, va veure “raonable” la decisió de Puigneró i va assenyalar que és Aragonès el que ha de decidir si finalment van a sopar amb el monarca i qui hi va.

Així, finalment, Aragonès va confiar en la consellera Vilagrà per representar la Generalitat en l’esdeveniment. Des de la Generalitat s’afirma que el monarca no condicionarà la seua agenda, encara que té clar que no participarà en actes que organitzi la Casa Reial.

Aragonès, al seu torn, no coincidirà ni avui amb el rei ni tampoc divendres amb Pedro Sánchez, cap de l’Executiu espanyol, amb qui es reunirà d’aquí a unes setmanes a La Moncloa. I és que el president, demà passat, es veurà amb Carles Puigdemont a Waterloo, per primera vegada des de la investidura.

tracking