SEGRE

ECONOMIA TARIFA LLUM

Sánchez afirma que s'està treballant en una solució a l'"increment exorbitant" en el preu de la llum

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, durant la compareixença d’ahir.

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, durant la compareixença d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha afirmat que el Govern està treballant en com donar una resposta, més aviat que tard, a l’"increment exorbitant" en el preu de la llum aquest mes de juny.

En roda de premsa, Sánchez va subratllar que, tal com va avançar aquest dimecres al Congrés dels Diputats la vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, l’Executiu treballa en mesures per abaratir el preu de l’electricitat, encara que no va voler "avançar els següents passos".

De totes maneres, va assenyalar "l’empatia i sensibilitat" del Govern en aquesta matèria amb els consumidors i la indústria i va confiar a donar una resposta més aviat que tard.

Aquest dimecres, Teresa Ribera ha anticipat que "probablement" el Govern rebaixi de forma temporal la fiscalitat aplicada a l’electricitat, suspenent algun dels seus impostos, per rebaixar la factura, en línia al realitzat en altres ocasions.

Al poc d’arribar al Govern, el 2018, Ribera va decidir suspendre l’aplicació de l’Impost sobre la generació de l’electricitat del 7% que paguen les empreses per fomentar una rebaixa de la factura en unes dates en les quals es va produir una escalada de preus.

"No és descartable que calgui tornar a fer el que ja vam fer en el seu moment, la suspensió d’uns elements fiscals amb caràcter excepcional i provisional", va dir Ribera al Congrés dels Diputats, sense esmentar concretament cap tipus impositiu.

100 MILIONS MÉS PER A LES COMPENSACIONS A LA INDÚSTRIA

Així mateix, durant una interpel·lació dirigida pel PP en la sessió de control al Govern en el Ple del Congrés, Ribera ha avançat que en les properes setmanes l’Executiu augmentarà el crèdit pressupostari previst per compensar la indústria per l’increment dels costos de CO2 en uns 100 milions d’euros.

tracking