SEGRE

EUA CLIMATOLOGIA

La tempesta tropical Claudette assola el sud-est dels EUA amb 13 morts

En un accident van morir deu persones

La tempesta Claudette ha ocasionat de moment tretze morts al seu pas pel sud dels EUA.

La tempesta Claudette ha ocasionat de moment tretze morts al seu pas pel sud dels EUA.EFE/DAN ANDERSON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deu persones, entre les quals nou nens, van morir diumenge en un accident que va involucrar diversos vehicles durant la tempesta tropical Claudette que va assolar l’estat nord-americà d’Alabama i que s’ha cobrat tretze vides en total. El forense del comtat de Butler, Wayne Garlock, va indicar que vuit dels menors d’entre 4 i 17 anys anaven en un autobús mentre que la resta de morts, un pare de 29 anys i la seua filla de nou mesos, eren ocupants d’un altre vehicle, segons recull la CNN.

L’accident va ocórrer mentre la tempesta tropical Claudette es mou pel sud-est dels Estats Units i deixa fortes pluges. La Junta Nacional de Seguretat del Transport va anunciar que un equip de 10 experts investigarà a l’escena de l’accident les imatges que mostren diversos vehicles cremats a la carretera.

La tempesta ha anat canviant d’intensitat al seu pas per diversos estats del sud-est dels EUA

La tempesta tropical Claudette s’atansava ahir des de l’oest a la costa de Carolina del Nord amb vent i pluja, després d’haver causat almenys 13 morts al seu pas per Alabama i danys en zones d’aquest estat, Florida i Geòrgia, segons va informar dilluns el Centre Nacional d’Huracans (NHC) dels EUA.El centre de Claudette, tercera tempesta tropical d’aquest any a la conca atlàntica i la primera que arriba a territori nord-americà, va tocar terra a la costa nord del Golf del Mèxic durant les primeres hores de dissabte poc després d’assolir la categoria de tempesta tropical i ho va fer amb vents de 45 milles per hora (75 km/h). En el seu avenç pel sud-est dels Estats Units, aquest front de baixes pressions va anar perdent força fins a degradar-se a depressió tropical, però durant la nit de diumenge a dilluns va recobrar forces i va tornar a tenir característiques de tempesta tropical.

tracking