SEGRE

CORRUPCIÓ JUSTÍCIA

El jutge imputa el president d'Iberdrola

Per delicte continuat de suborn actiu, contra la intimitat i falsedat en document mercantil pels suposats encàrrecs d'espionatge que l'elèctrica va fer a l'excomissari Villarejo

El president d’Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán.

El president d’Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha acordat la imputació del president d’Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, i tres dels seus directius per un delicte continuat de suborn actiu, un altre contra la intimitat i un altre de falsedat en document mercantil pels encàrrecs presumptament il·lícits encomanats a l’excomissari José Manuel Villarejo.

El magistrat accepta així la petició efectuada per la Fiscalia Anticorrupció en el marc d’una peça separada de la macrocausa Tàndem, al considerar que els quatre, des dels seus respectius càrrecs directius, van poder participar en la contractació dels serveis del que va ser comissari del Cos Nacional de Policía, que es van manipular les factures corresponents a aquests serveis i que es va tenir accés a dades reservades de les persones investigades, entre les quals es troben el president d’ACS i el Reial Madrid, Florentino Pérez, i el que va ser president d’Endesa, Manuel Pizarro. En la seua interlocutòria el jutge recalca, entre altres coses, que durant la investigació portada a terme s’han trobat en la comptabilitat de l’elèctrica fins a quinze factures sense comanda, emeses i abonades entre el 2004 i el 2012 per un total d’1,04 milions d’euros al grup Cenyt, la trama societària de Villarejo.

“Es tractarien, doncs, de serveis prestats pel comissari quan es trobava en actiu”, diu l’instructor, que insisteix que “es van manipular” els conceptes de les factures per ocultar la veritable finalitat dels treballs. A més assenyala que Sánchez Galán “n’estava al corrent”.

El cas data de finals del 2019, després que es publiqués que Iberdrola va contractar Villarejo per espiar un jutge, infiltrar-se en plataformes contràries als interessos de l’elèctrica o investigar un accionista crític amb la gestió de l’empresa.

tracking