SEGRE

COOPERACIÓ

Assassinada a Etiòpia una treballadora espanyola de Metges Sense Fronteres

Una treballadora espanyola de Metges sense Fronteres mor assassinada amb uns altres dos companys a Etiòpia

Una treballadora espanyola de Metges sense Fronteres mor assassinada amb uns altres dos companys a Etiòpia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres treballadors de l’ONG Metges Sense Fronteres han mort assassinats mentre treballaven a la regió etíop de Tigray, escenari d’un conflicte en aquests últims mesos, segons ha informat la mateixa organització, que ha inclòs entre les víctimes l’espanyola María Hernández, de 35 anys i originària de Madrid.

Juntament amb Hernández, una de les coordinadora d’emergència de MSF a Tigray, també han mort els etíops, Yohannes Halefom Reda, de 31 anys i assistent de coordinació, i Tedros Gebremariam, conductor de 31 anys.

"Vam perdre contacte amb ells i el cotxe en el qual viatjaven ahir a la tarda i aquest matí el vehicle ha estat trobat buit i, a uns metres de distància, els seus cossos sense vida", ha informat MSF, en un comunicat en el qual ha condemnat "amb duresa" l’atac. "Avui és un dia terrible de dol", ha lamentat.

En aquest sentit, ha recordat que "María, Yohaness i Tedros estaven allà ajudant la població i és impensable que hagin pagat amb les seues vides per això". MSF es manté "en contacte estret" amb familiars i autoritats davant del que ha descrit com "un cop devastador".

tracking