SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

Assassinen una cooperant espanyola al nord d'Etiòpia

La van trobar morta al costat de dos companys i tots treballaven a Metges sense Fronteres || La zona està sumida en una guerra

El conflicte a la regió etíop de Tigre ha generat una greu crisi humanitària.

El conflicte a la regió etíop de Tigre ha generat una greu crisi humanitària.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cooperant espanyola María Hernández, de 35 anys, i uns altres dos companys de nacionalitat etíop, tots part de l’organització humanitària Metges sense Fronteres (MSF), van ser assassinats dijous en un atac comès a Tigre, regió al nord d’Etiòpia sumida en una guerra des del novembre passat.

Segons va informar l’ONG, els seus cossos van ser trobats ahir al costat del cotxe en el qual viatjaven, i a què es va perdre la pista dijous a la tarda. María, originària de Madrid, portava des del 2015 a MSF i havia treballat al Iemen, Mèxic i Nigèria. El ministeri d’Exteriors va informar després de conèixer-se el tràgic succés que està en contacte amb les autoritats del país per aclarir l’ocorregut.

La regió de Tigre està immersa des del novembre passat en un conflicte que enfronta les forces governamentals amb el Front Popular d’Alliberament de Tigre (TPLF), partit que va formar part de la coalició governant durant dècades a Etiòpia i que actualment es considera un grup terrorista. Aquesta situació ha generat una greu crisi humanitària.

Segons el Govern etíop, la zona en la qual van ser trobats els cossos és una zona en la qual opera el TPLF.

tracking