SEGRE

CORONAVIRUS

El 'macrobrot' per viatges de fi de curs a Mallorca ja supera els 600 casos en vuit comunitats autònomes

El recompte total de casos entre estudiants supera ja els 600 positius, la majoria associats als viatges de fi de curs a Mallorca

El 'macrobrot' per viatges de fi de curs a Mallorca ja supera els 600 casos en vuit comunitats autònomes

El 'macrobrot' per viatges de fi de curs a Mallorca ja supera els 600 casos en vuit comunitats autònomesEFE/Kai Försterling/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat de Madrid, Castella la Manxa, Galícia i Catalunya han notificat en les últimes hores nous casos de COVID-19 associats a brots vinculats a viatges de fi de curs a Mallorca, amb la qual cosa el recompte total de casos entre estudiants supera ja els 600 a vuit regions, segons informació proporcionada pels diferents governs autonòmics.

En concret, la Comunitat de Madrid ha comptabilitzat ja 363 casos; Galícia els xifra en 70; País Basc en 49; Comunitat Valenciana en 67; Catalunya en 22; Múrcia en 20; Castella la Manxa en 11 i Aragó en 10. En total, són 612 casos constatats fins a la data.

A aquests cal afegir que 476 joves andalusos es troben en aquests moments en aïllament després de fer viatges de fi de curs a Mallorca. Aquest divendres van començar a practicar-los les proves.

Es pot recordar que la Ponència d'Alertes del Ministeri de Sanitat va acordar aquest dijous passat que aquelles persones que estiguin o hagin participat en viatges de fi de curs a Mallorca siguin considerats "contactes estrets" després dels contagis detectats en les últimes hores.

Paral·lelament, la Generalitat de Catalunya ha detectat un brot multitudinari produït en celebracions de fi de curs d'alumnes de segon de Batxillerat, no a Mallorca, sinó a l'illa veïna de Menorca. Aquest brot té 57 casos positius confirmats i s'han detectat 262 contactes estrets.

El Govern balear ha comunicat que ha obert expedient als organitzadors d'un concert de Reggaeton a la Plaça de Toros de Palma i investiga a nou hotels pels brots associats als viatges de fi de curs.

tracking