SEGRE

EUA RACISME

El policia que va matar George Floyd, condemnat a 22 anys i mig de presó

Captura de vídeo de Derek Chauvin escoltant la sentència.

Captura de vídeo de Derek Chauvin escoltant la sentència.POOL VÍA REUTERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'expolicia Derek Chauvin va ser condemnat ahir a Minneapolis (Minnesota, EUA) a vint-i-dos anys i mig de presó per l'assassinat de l'afroamericà George Floyd el maig del 2020, dels quals complirà quinze anys a la presó.

El jutge Peter Cahill va llegir la sentència en una sessió celebrada al tribunal del comtat d'Hennepin, on Chauvin va ser trobat culpable l'abril passat per un jurat de l'assassinat de George Floyd.

Chauvin, que ahir va oferir les seues condolences a la família de Floyd, va ser declarat culpable per un jurat a l'abril d'assassinat involuntari en segon grau, penat amb fins a quaranta anys de presó; assassinat en tercer grau, amb una condemna màxima de vint-i-cinc anys; i homicidi involuntari en segon grau, que porta fins a 10 anys de privació de llibertat. 

Floyd va morir el 25 de maig del 2020 després que Chauvin pressionés el genoll contra el seu coll durant més de nou minuts, en un fet que va desfermar una onada de protestes i disturbis racials als EUA no vista des de l'assassinat de Martin Luther King a finals de la dècada de 1960.

tracking