SEGRE

PANORAMA

Nou xoc entre PSOE i PP per les 'pedres' del Tribunal de Comptes

Els populars responen a Ábalos que la justícia és “pedra angular de la democràcia”

Ábalos assegura que el que molesta el PP és que el PSOE governi.

Ábalos assegura que el que molesta el PP és que el PSOE governi.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La causa oberta al Tribunal de Comptes contra quaranta càrrecs dels executius d’Artur Mas i Carles Puigdemont, als quals dimarts es comunicarà la fiança que hauran d’abonar en relació amb un presumpte desfalc de diners de les arques públiques catalanes per promocionar el procés a l’exterior, ha generat un nou xoc polític.

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, va respondre ahir al ministre de Transport i secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, que divendres va defensar que aquesta causa, en la qual estan immersos alguns dels presos indultats, és “una pedra en el camí” cap al diàleg que caldrà sortejar, que “els tribunals de justícia són la pedra angular sobre la qual s’assenta la democràcia” i no un “obstacle”.

Al ministre també li va respondre l’exconseller Josep Rull, que li va etzibar que si de veritat vol “despedregar” el camí, la millor manera és retirant l’Advocacia de l’Estat de l’esmentat procés.

Ábalos, per la seua part, va atacar els populars assegurant que el que realment els molesta és que governi el PSOE i “encari els problemes”. També va dir sentir-se espantat que el partit busqui en l’expresident José María Aznar un “pare espiritual”, ja que, segons ell, és “el ressentiment i l’odi fet carn”.

Un tribunal sense jutges i amb 12 consellers El Tribunal de Comptes és un òrgan fiscalitzador dels pressupostos i de la gestió econòmica del sector públic que depèn de les Corts Generals i examina i comprova el Compte General de l’Estat. Els seus membres no són jutges, sinó dotze consellers nomenats pel Congrés i el Senat. Aquest Tribunal ja va reclamar al Govern d’Artur Mas despeses per la consulta del 9-N i dimarts ha de donar a conèixer la xifra que creu que es va defraudar amb el referèndum de l’1-O.

tracking