SEGRE

Els afectats pel 'megabrot' de Mallorca s'atansen als 1.500

Sanitaris realitzant ahir un cribratge massiu a Mallorca.

Sanitaris realitzant ahir un cribratge massiu a Mallorca.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 'megabrot’ de Covid-19 associat a viatges d’estudis a Mallorca s’atansa als 1.700 joves afectats bé per ser positius o bé per haver de quedar-se aïllats, segons la informació difosa aquest dimarts per diversos departaments de Sanitat.

A Catalunya, Salut ha informat en un comunicat que, de moment, s’han identificat 166 positius que van viatjar a Mallorca, 153 que van viatjar a Menorca i 34 que van viatjar a Tenerife en aquestes dates.

La Comunitat de Madrid suma un total de 656 afectats, amb 593 estudiants que han donat positiu i 63 casos secundaris que s’han encomanat per contacte estret amb els anteriors.

En el cas de Múrcia, el Servei d’Epidemiologia està investigant el brot en què s’han detectat fins el moment 58 casos de la regió de Múrcia relacionats amb antecedent de viatge a Mallorca.

Els joves bascos encomanats per Covid després de viatjar a Mallorca amb motiu del viatge de fi de curs ascendeixen a 189, segons ha informat la consellera de Salut, Gotzone Sagardui.

En el cas d’Andalusia, el 'macrobrot’ de contagis de Covid-19 relacionat amb viatges d’estudi a l’illa de Mallorca ha provocat que, almenys 179 joves andalusos es trobin en aïllament a les Balears, i uns altres 122 hagin donat positiu en les proves de detecció del coronavirus que se’ls ha practicat a Andalusia al tornar.

També hi ha afectats a Galícia (102), Comunitat Valenciana (104), Castella la Manxa (19) i Aragó (10).

tracking