SEGRE

TEMPS CANVI CLIMÀTIC

Una forta onada de calor colpeja el Canadà i deixa més de 200 morts

A la província de la Colúmbia Britànica es va assolir una temperatura rècord de 49,5 graus || Les altes temperatures afecten també els EUA, on deixen cinc víctimes

Una mare i la seua filla intenten sufocar les altes temperatures banyant-se en una font al Canadà.

Una mare i la seua filla intenten sufocar les altes temperatures banyant-se en una font al Canadà.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Canadà va marcar ahir la seua temperatura més alta de la història a l’arribar als 49,5 graus centígrads al municipi de Lytton, a la província de Colúmbia Britànica. Aquesta forta onada de calor, que fueteja sobretot la zona occidental del país des de divendres passat, ha provocat la mort d’almenys 233 persones en aquesta regió, la qual cosa supera les 130 defuncions registrades durant l’últim període d’altes temperatures.

Només a Vancouver, la ciutat més gran de la Colúmbia Britànica, les autoritats han comptabilitzat prop d’un centenar de morts sobtades des de divendres passat. La majoria de les defuncions s’han produït en persones d’avançada edat o amb patologies greus.

Els ancians, nens, treballadors i persones sense llar són els que més risc corren davant de la forta onada de calor, segons van avisar les autoritats del país..

Com a conseqüència d’aquestes inusuals temperatures, diverses ciutats van habilitar centres perquè les persones puguin protegir-se i refrescar-se. Un factor que va incrementar els problemes de salut és que bona part dels domicilis en aquesta província, on els estius solen ser temperats, no compten amb aire condicionat.

Les autoritats canadenques van recomanar a la gent que evités sortir al carrer, i que si ho fan sigui prenent totes les precaucions, com posar-se crema solar, estar-se a l’ombra o beure constantment aigua. I és que els serveis d’emergència van assegurar que no “donen l’abast” per atendre totes les trucades que estan rebent.

Aquesta onada de calor també afecta la zona nord-oest dels Estats Units, on es van arribar a assolir durant el dia d’ahir els quaranta-nou graus de temperatura. Allà almenys cinc persones han perdut la vida a causa de la “calor excessiva”. En algunes ciutats com Portland, les altes temperatures han estovat l’asfalt i, igual que al Canadà, s’han hagut d’habilitar zones perquè la gent pugui anar-hi a refrescar-se. Aquesta situació també ha provocat que es produeixin molts incendis. És per aquest motiu que el president nord-americà, Joe Biden, va anunciar una pujada temporal del sou dels bombers. Està previst que la calor disminueixi a partir de diumenge que ve.

tracking