SEGRE

POLÍTICA RACISME

La justícia avala el cartell de Vox contra els mena

L'Audiència de Madrid considera que no representa unes “idees a prohibir” || El defineix com un “eslògan” de campanya política

El cartell que Vox va instal·lar en una estació durant la campanya.

El cartell que Vox va instal·lar en una estació durant la campanya.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Madrid ha recolzat el criteri d’una jutge que es va negar a retirar cautelarment el cartell electoral que va desplegar Vox durant la passada campanya electoral del 4-M contra els menors estrangers no acompanyats (mena) en el qual comparava la pensió de jubilació que rep un persona gran amb la despesa mensual que s’hi dedica. En una interlocutòria publicada ahir la Secció Segona de l’Audiència madrilenya considera que es tracta d’un eslògan electoral amb unes idees que no es poden prohibir mentre se n’admeten altres contràries “tan criticables o més que aquestes”.

Així doncs, els magistrats han desestimat el recurs presentat per la Fiscalia i el PSOE contra la decisió d’una jutge de Madrid que es va oposar a la retirada cautelar de l’esmentat cartell de l’abril passat. Dies després l’esmentat jutjat va arxivar la causa al no apreciar indicis de delicte d’odi.

L’Audiència considera que els mena “representen un evident problema social i polític”

Al cartell electoral del partit ultradretà, exposat en una estació de Rodalies de Madrid, es veia en un costat una anciana i en un altre un jove migrant amb el text: “Un mena 4.700 euros al mes, la teua àvia 426 euros de pensió/mes”. amb el lema “Protegeix Madrid, vota segur”.

El Ministeri Públic entenia que això induïa a una “negativa” resposta social cap a un col·lectiu ja “doblement vulnerable” com els menors estrangers no acompanyats. No obstant, els magistrats de l’Audiència de Madrid assenyalen que “amb independència de si les xifres que s’ofereixen són o no veraces” aquest col·lectiu representa “un evident problema social i polític, fins i tot amb conseqüències o efectes pel que fa a les nostres relacions internacionals”.

Així mateix subratllen que “el cartell també pot interpretar-se com un missatge electoral a un col·lectiu molt més nombrós que el dels menas” enmig d’una “lluita ideologicopartidista en el context d’una contesa electoral”. L’Audiència té encara per resoldre un recurs interposat per una associació ciutadana contra la interlocutòria que de sobreseïment provisional.

tracking