SEGRE

CONFLICTE ORIENT MITJÀ

Biden: “No enviaré una altra generació a l'Afganistan”

Totes les tropes hauran retornat als EUA el 31 d'agost || Admet que els talibans estan més forts que mai

El president dels Estats Units, Joe Biden, durant la seua compareixença a Washington.

El president dels Estats Units, Joe Biden, durant la seua compareixença a Washington.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Joe Biden, reconeix que els talibans tenen “més força militar” que en cap moment des del començament de la guerra de l’Afganistan el 2001, però va argumentar que, malgrat això, Washington ha de posar fi a la seua presència al país. Per aquest motiu va anunciar que el retorn de tropes des del país finalitzarà el proper 31 d’agost, una nova data límit més primerenca que l’anunciada originalment, de l’11 de setembre.

El mandatari va defensar els seus plans de retirada, a l’opinar que quedar-se a l’Afganistan sis mesos o un any més, com demanen alguns dels seus crítics, no resoldria la situació de seguretat i posaria en risc les tropes nord-americanes.

“No enviaré una altra generació de nord-americans a la guerra a l’Afganistan sense cap expectativa raonable d’aconseguir un resultat diferent”, mentre que va afegir que l’única manera que hi hagi “pau i seguretat a l’Afganistan” és si les autoritats afganeses negocien un modus operandi amb els talibans, dins de les converses de pau al país.

Això sembla utòpic, ja que ahir el moviment talibà va assegurar que el 85 per cent de territori del país estava ja sota el seu domini.

tracking