SEGRE

PANORAMA

L'oposició qualifica el president com “el problema” i demana eleccions

Els partits de la dreta consideren un rentat de cara la remodelació del Govern

El líder del PP, Pablo Casado, va visitar ahir la fira ARCO.

El líder del PP, Pablo Casado, va visitar ahir la fira ARCO.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

PP, Cs i els ultradretans de Vox van titllar ahir de rentat de cara la reforma del Govern anunciada pel president Pedro Sánchez i van coincidir a destacar que el “problema” de l’Executiu és ell, per la qual cosa li van demanar que convoqui eleccions anticipades.

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, va acusar el cap de l’Executiu d’esgotar els “escuts humans” amb 17 ministres “purgats” en dos anys i cinc crisis de govern i va assenyalar que l’únic “problema d’Espanya” és Sánchez, a qui va instar a dissoldre les Corts i convocar eleccions.

En aquesta mateixa línia es va pronunciar també el portaveu de la formació, José Luis Martínez-Almeida, que va qualificar la crisi de govern d’una “moció de censura” que Sánchez s’ha fet “a si mateix”.

El portaveu popular va posar l’accent sobretot que els ministres rellevats, com Carmen Calvo i José Luis Ábalos, i el cap de gabinet Iván Redondo, constituïen l’“equip més proper” al president, per la qual cosa la responsabilitat de les seues actuacions correspon a Sánchez. Per la seua part, la portaveu parlamentària del PP, Cuca Gamarra, va assegurar que “canviar els titelles no serveix de res en el Govern de Sánchez si els independentistes continuen movent els fils”.

Un discurs molt similar sobre la remodelació del Govern va oferir la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que va afirmar que aquesta maniobra és només un canvi de cares i que el problema és que l’Executiu continuï liderat per Sánchez. “Ell és el que marca el rumb del Govern amb accions nocives per a Espanya”, va asseverar. A més, preguntada per si recolzaria una moció de censura contra el Govern de coalició presentada per Vox, la líder de la formació taronja no va descartar l’opció i va advocar per “pensar què és el millor per a Espanya, que és pensar en el que més pot debilitar el Govern de Sánchez”.

Per la seua part, el líder de Vox, Santiago Abascal, va qualificar el cap de l’Executiu de “triler” per intentar “distreure de la realitat”, amb la remodelació del seu Govern.

Per contra, els governs regionals socialistes van desitjar tota la sort del món als nous membres de l’Executiu i van confiar en el criteri de Sánchez per esgotar la legislatura.

Des d’Unides Podem, esperen que la nova ministra de Transport, Raquel Sánchez, tiri endavant la llei de l’habitatge.

tracking