SEGRE

FILTRACIÓ

Uns documents suggereixen que Putin va interferir per portar Trump al poder

Rússia volia provocar "agitació social" als Estats Units

Uns documents suggereixen que Putin va interferir per portar Trump al poder

Uns documents suggereixen que Putin va interferir per portar Trump al poderEFE/ Michael Klimentyev/sputnik/kremlin/Pool/

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president rus, Vladímir Putin, va autoritzar una operació secreta per ajudar el republicà Donald Trump a guanyar les eleccions nord-americanes de 2016, segons revela aquest dijous el diari britànic "The Guardian" a partir d’uns papers filtrats del Kremlin.

Els documents, suposadament firmats pel mateix Putin, es van aprovar en una reunió a porta tancada del consell de seguretat nacional de Rússia, el 22 de gener de 2016, amb la presència del president rus, els seus caps d’espionatge i alts representants de l’Executiu, afegeix el rotatiu.

En aquesta sessió privada, van acordar que les tres agències d’espionatge russes treballarien per assegurar l’èxit de Trump en els comicis, una victòria que convenia a Rússia perquè, segons el seu parer, causaria "agitació social" als Estats Units i un debilitament de la posició negociadora del president.

Segons "The Guardian", que assegura haver contrastat la veracitat dels papers amb diversos experts independents, es tracta d’una filtració "greu i molt inusual" des de l’interior del Kremlin.

Preguntat pel diari britànic, el portaveu de Putin, Dmitri Peskov, va negar els fets i va assegurar que la idea d’una reunió entre líders russos per ordir un pla secret de suport a Trump és una "gran ficció".

A l’informe, classificat com a secret, es descriu al llavors candidat republicà com "un individu impulsiu, mentalment inestable i desequilibrat que pateix un complex d’inferioritat".

Tanmateix, des de la perspectiva russa, l’administració de Putin ho considera al document com el "candidat més prometedor" i conclou que és "summament necessari utilitzar tota la força possible per facilitar la seua elecció per al càrrec de president dels Estats Units".

tracking