SEGRE

TRAGÈDIA CATÀSTROFES NATURALS

Pluges torrencials a Alemanya deixen més de 40 víctimes mortals i desenes de desapareguts

Rin del Nord-Westfàlia i Renània-Palatinat són els estats més afectats, amb talls de llum i de les comunicacions terrestres || Angela Merkel, “en xoc” per la magnitud de la catàstrofe

Vista dels danys al llogaret de Schuld després de desbordar-se el riu Ahr pels forts xàfecs.

Vista dels danys al llogaret de Schuld després de desbordar-se el riu Ahr pels forts xàfecs.EFE/EPA/SASCHA STEINBACH

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys quaranta-dos persones van perdre la vida i unes setanta van ser donades per desaparegudes a causa de les pluges torrencials i inundacions registrades durant el dia d’ahir a l’oest d’Alemanya, segons van confirmar ahir les autoritats germàniques.

La policia va confirmar que de moment eren divuit els morts al districte d’Ahrweiler, situat a Renània-Palatinat, mentre que fins a setanta persones continuaven en parador desconegut a la zona, on es van esfondrar sis cases per les fortes pluges registrades a l’àrea de Schuld. A Ahrweiler, segons els agents, diverses zones van quedar completament incomunicades, segons informacions del diari Die Welt. A més, a la ciutat de Colònia van morir una vintena de persones, tal com indicava l’últim balanç.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, va dir que està en “xoc” després de conèixer les notícies sobre “el gran abast” de la “catàstrofe”. “La meua simpatia va amb les famílies dels morts i desapareguts”, va manifestar, segons un missatge difós per una portaveu a través de Twitter. Així doncs, va expressar el seu suport amb els “treballadors d’emergències i voluntaris”. “Gràcies des del més profund del meu cor”, va dir.

Almenys dos bombers que participaven en les tasques de rescat han perdut la vida

Informacions preliminars apuntaven a la mort de dos bombers durant les operacions de rescat al districte de Märkischer Kreis, a Rin del Nord-Westfàlia, segons la policia. Un d’ells va morir al caure a l’aigua mentre rescatava un home i un altre va patir un col·lapse durant una altra operació.

“La situació és molt greu, tenim moltes carreteres inundades i pobles als quals ja no es pot accedir”, va dir l’administradora del districte Vulkaneifel, Julia Gieseking. En aquesta zona s’ha decretat l’estat d’emergència, la qual cosa va permetre l’actuació de l’Exèrcit.

La primera ministra de Renània-Palatinat, Malu Dreyer, va ressaltar que “hi ha morts, hi ha desapareguts i hi ha molts que encara estan en perill”, abans d’agregar que la situació és “devastadora”. “Hi ha llocs totalment inundats, cases que han estat arrossegades per les aigües. Helicòpters policials són en camí per rescatar la gent de les teulades”, va relatar. A la zona hi ha prop de 200.000 persones que es van quedar sense subministrament elèctric a causa de les pluges.

En aquest context, prop de dos-cents militars es van desplegar amb equipament pesant i vehicles blindats a Rin del Nord-Westfàlia.

Les autoritats belgues van indicar d’aquesta manera que al municipi de Limburg, a Lieja, van haver de ser evacuades de moment més de 3.000 persones i van alertar que alguns carrers seguien estant “intransitables” i “inaccessibles”.

A més a més, l’alcaldessa, d’aquesta localitat, Christine Defraigne, va demanar als residents que viuen a prop del riu Mosa que abandonessin les seues llars o es traslladin a pisos més alts, inclosa la teulada dels habitatges, segons informacions del diari Het Nieuwsblad. Així mateix, els Països Baixos van desplegar militars en una zona fronterera.

Els xàfecs també afecten Bèlgica, amb quatre persones mortes Els forts xàfecs també van afectar l’est de Bèlgica, país en el qual han perdut la vida fins al moment almenys quatre persones, que van provocar a més a més l’evacuació de campaments d’estiu i de diversos municipis, amb la declaració del codi roig a les províncies de Lieja, Luxemburg i Namur.

tracking