SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Reprenen l'evacuació per mar de l'illa d'Eubea pels incendis

Sota control els focs que cremaven a prop d'Atenes || Millora la situació a Turquia però les flames amenacen un centre d'investigació nuclear a Rússia

Cases, negocis o vehicles han estat pastura de les flames en els incendis que cremen a Grècia.

Cases, negocis o vehicles han estat pastura de les flames en els incendis que cremen a Grècia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació dels incendis forestals que arrasen algunes zones de Grècia des de fa més de deu dies va millorar ahir, encara que la virulència de les flames a l’illa hel·lena d’Eubea va obligar a reprendre l’evacuació de persones per via marítima. En alguns punts, el foc va arribar fins a la vora del Mediterrani.

La pluja, mentrestant, va contribuir també a apaivagar els incendis a Turquia, on estan actius sis dels més de 200 declarats en els últims dies.

Al contrari, màxima alerta a Rússia davant de la possibilitat que les flames assoleixin un centre d’investigació nuclear a Sarov. En paral·lel, a Califòrnia, ahir es va informar de la desaparició de tres persones més a la zona del gran incendi que crema a Califòrnia i, així mateix, tres bombers van resultar ferits en les tasques d’extinció.

Així les coses, Grècia confia a guanyar el pols als incendis forestals en els propers dies. Després d’haver aconseguit controlar els focs que tenien assetjada la capital, Atenes, els serveis d’emergències hel·lens esperen ara poder centrar les seues tasques en els que cremen a l’illa d’Eubea, sumant forces amb els mitjans arribats des d’altres estats, entre aquests Espanya.

Tanmateix, fins que això no succeeixi, la situació en la que és la segona illa més gran de Grècia és crítica i ahir a la matinada es van produir noves evacuacions per via marítima. “Els fronts no acaben. Tots els pobles són un front. El foc s’està estenent a altres llocs, tenim ressorgiments en altres llocs. El foc no es combat amb excavadores”, va assenyalar Angelos Misirlis, tinent d’alcalde del municipi d’Istiaia, situat a l’illa d’Eubea.

Més sort han tingut a la veïna Turquia, on intenses pluges han descarregat tot el cap de setmana a la zona afectada pels incendis, contribuint a extingir-los. Només n’hi ha sis dactius.

D’altra banda, el Govern rus va declarar ahir mateix l’estat d’emergència a la ciutat de Sarov per la proximitat de l’incendi a instal·lacions nuclears.

A Catalunya, els bombers van sufocar ahir una petita reproducció de l’incendi que, el mes passat, va cremar 1.700 hectàrees entre la Conca de Barberà i l’Anoia i que s’havia declarat a Santa Coloma de Queralt.

Cases, negocis o vehicles han estat pastura de les flames en els incendis que cremen a Grècia.

Cases, negocis o vehicles han estat pastura de les flames en els incendis que cremen a Grècia.EFE

tracking