SEGRE

SUCCESSOS

Un jove mata a trets cinc persones als carrers d'un poble anglès

La pitjor massacre des de 2010

Un jove mata a trets cinc persones als carrers d'un poble anglès.

Un jove mata a trets cinc persones als carrers d'un poble anglèsPixabay.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc persones, inclosa una nena de tres anys, han mort durant un tiroteig pels carrers de Plymouth, al sud-oest d’Anglaterra, segons fonts de la policia britànica.

El cap de policia Shaun Sawyer va indicar en una roda de premsa que l’incident, que es va deslligar dijous a última hora de la tarda, s’aborda com un succés d’àmbit "domèstic" que "es va desbordar cap al carrer".

Jake Davison va iniciar el seu arravatament violent a l’interior d’un habitatge en el districte de Keyham, una àrea de construccions victorianes al comtat de Devon, on va matar una dona de 51 anys amb qui mantenia una relació propera, segons el comandament policial, que no va oferir més detalls sobre aquest vincle.

Després del primer homicidi, el jove, que es va suïcidar al final del seu atac, va sortir a la calçada de Briddick Drive, on va matar primer una nena i un home de la seua família, de 43 anys, i més endavant va disparar uns altres dos veïns, un home de 33 i una dona de 53, que van resultar ferits, encara que no es tem per la seua vida.

Finalment, Davison va creuar cap a un parc proper, on va matar un altre home, de 59 anys, i va disparar en la veïna Henderson Place una dona de 66, que va morir a l’hospital, abans de dirigir l’arma contra si mateix.

L’atac és la pitjor massacre que es registra al Regne Unit des que el 2010 un taxista, Derrick Bird, de 52 anys, va matar dotze persones i en va ferir unes altres onze al comtat anglès de Cúmbria.

La policia ha informat que l’autor del tiroteig d’aquest dijous comptava amb un permís d’armes en vigor i ha detallat que es va recuperar una arma de foc en un dels tretze punts de Keyham que estan analitzant els investigadors forenses.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va expressar a través d’un tuit que els seus "pensaments són amb els amics i familiars d’aquells que van perdre les seues vides i amb tots aquells afectats pel tràgic incident ahir a la nit".

La ministra d’Interior, Priti Patel, va assenyalar per la seua part que el succés és "impactant" i que ha ofert "tot el suport" a la policia de Plymouth.

Fascinació per les armes

La policia ha confirmat que estan investigant els canals socials de Davison, que en YouTube va mostrar la seua fascinació per les armes i recentment havia declarat que es trobava "derrotat per la vida".

El seu canal estava subscrit a un altre denominat Incel TV, en el que es publica contingut relacionat amb el "celibat involuntari", encara que en els seus vídeos el jove havia declarat que no es classificaria a si mateix com un "incel".

"Sé que és una pel·lícula, però m’agrada pensar de vegades que soc Terminator o alguna cosa així. Malgrat haver arribat gairebé al fallo total del sistema, continua intentant complir la seua missió", diu el jove en un altre vídeo.

El cap de policia va afirmar que encara no s’ha establert si Davison patia problemes mentals, encara que va subratllar referent a això que el seu arravatament violent és una "resposta extraordinàriament inusual".

"No estem considerant el terrorisme ni relacions amb cap grup d’extrema dreta", va recalcar Sawyer, que va lloar el treball dels agents que van acudir al lloc del succés sis minuts després de la primera trucada d’avís.

tracking