SEGRE

PROCÉS REACCIONS

El Kremlin nega haver recolzat el procés independentista català

“No és més que una mentida”, sentencia el Govern de Putin

Dmitri Peskov.

Dmitri Peskov.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Kremlin va negar ahir de manera rotunda els suposats contactes entre els serveis d’intel·ligència russos i l’entorn de Carles Puigdemont, i va assenyalar en aquest sentit que qualsevol implicació de Moscou amb l’independentisme català “no és més que una mentida”.

Amb aquestes paraules, l’oficina del president rus, Vladímir Putin, va sortir per primera vegada al pas de les informacions publicades fa uns dies pel diari nord-americà The New Tork Times i en les quals es donava compte de suposats contactes de col·laboradors de Puigdemont, entre els quals Josep Lluís Alay, amb funcionaris i antics agents dels serveis secrets del gegant euroasiàtic.

“No tenim constància d’aquests contactes, no sabem fins a quin punt són fidedignes aquestes publicacions”, va afirmar el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, en declaracions als mitjans. De la mateixa manera, va voler negar “categòricament” una possible implicació de Moscou en els successos que s’han produït a Catalunya durant aquests últims anys.

“No és més que una mentida o insinuació”, va concloure Peskov..

Per la seua banda, la portaveu de la Generalitat, Patrícia Plaja, va afirmar que l’Executiu “no tenia coneixement” dels contactes de l’entorn de Puigdemont a Rússia, que s’haurien produït durant l’etapa en què la conselleria d’Acció Exterior era liderada pel republicà Alfred Bosch. Això mateix va dir ja diumenge l’eurodiputat d’ERC Jordi Solé, que va marcar distàncies amb les suposades gestions efectuades per pròxims a Puigdemont a Moscou. “Res a dir”, va sentenciar.

tracking