SEGRE

POLÍTICA BARÒMETRE

El CIS de Tezanos amplia l'avantatge del PSOE sobre el PP fins a 9 punts

Els socialistes assoleixen el 29,6% en intenció de vot i els de Casado cauen al 20,5% || Unides Podem recupera suport, mentre que ERC i Junts s'estanquen

El president, Pedro Sánchez, dimecres al Congrés.

El president, Pedro Sánchez, dimecres al Congrés.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes de setembre torna a situar el PSOE al capdavant i ampliant fins als nou punts el seu avantatge sobre el PP, que cau gairebé tres punts, fins a obtenir una estimació de vot del 20,5%.

El sondeig, realitzat per l’organisme que presideix el socialista José Félix Tezanos durant els tretze primers dies d’aquest mes, calcula per al PSOE un suport del 29,6% un punt més que al juliol. D’aquesta forma, els de Pedro Sánchez amplien fins als 9,1 punts el seu avantatge sobre els de Pablo Casado, dos punts més que els 7,18 que van separar els dos principals formacions a les eleccions del novembre del 2019.

Així doncs, sembla que al principal partit del Govern central no li ha passat factura ni la desorbitada escalada que aquest últim mes ha tingut el preu de la llum, ni la taula de diàleg amb el Govern de Pere Aragomès, que es va reunir dimecres a Barcelona..

Si les eleccions se celebressin avui mateix els ultradretans de Vox serien la tercera força al Congrés amb el 13,8 per cent dels vots, dos dècimes més que a l’enquesta del juliol.

Elaborat els primers 13 dies d’aquest mes, amb la llum disparada i abans de la taula de diàleg

Respecte a l’últim baròmetre també millorarien els resultats de l’altre partit que conforma el govern de coalició, Unides Podem, que com a quarta força política aconseguiria l’11,3 per cent dels suports, davant del 10,6% que el CIS li atorgava a l’estiu.

Així mateix, Ciutadans pujaria un punt, del 5,5 al 6,5% dels vots.

Respecte als partits catalans, ERC seria la força més votada amb un 3,2% dels vots. Això és una dècima menys que al juliol (3,3%). Junts, per la seua part, també perdria quatre dècimes i passaria de l’1,9 per cent a l’1,5 per cent al setembre. La CUP guanyaria una dècima per passar del 0,7% del juliol al 0,8% actual.

D’altra banda, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, és la política més ben valorada amb una nota de 4,6 punts.

En concret, l’atur apareix esmentat al 41,3 per cent dels qüestionaris, 4,3 punts percentuals més que el mes de juliol passat, quan al capdavant dels problemes dels espanyols se situava la situació econòmica, que aquest mes s’ha desplaçat al segon lloc, amb un 35,5 per cent de les respostes. En tercera posició es manté la Covid-19 i molt més a baix figura la pujada de les tarifes energètiques, que s’anota un 3,8 per cent de mencions en el llistat de les principals preocupacions dels espanyols.

tracking