SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

Puigdemont afirma tenir “proves” que ha estat espiat per l'Estat

“Ho denunciarem”, avisa, després d'una reunió amb diputats i senadors gals a París || Albares aplaudeix que Europa vulgui investigar els llaços del procés i Rússia

Puigdemont va penjar a Twitter aquesta imatge seua a París abans de reunir-se amb parlamentaris.

Puigdemont va penjar a Twitter aquesta imatge seua a París abans de reunir-se amb parlamentaris.@KRLS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont va assegurar ahir que té proves que demostren que ell i altres dirigents independentistes han estat sotmesos a una “espionatge polític” per part d’Espanya. Puigdemont, que ahir es va reunir a París amb diputats i senadors gals a l’Assemblea Nacional francesa, va afirmar a més que l’objectiu de l’Estat era “atacar la reputació” dels “dissidents polítics”.

Així les coses, l’ara eurodiputat de JxCat va denunciar des de la capital gal·la haver estat víctima de l’“estratègia de repressió de l’Estat” a través de l’“espionatge polític” a què ha estat sotmès, al seu parer, juntament amb altres “dissidents”.

El que va ser president de la Generalitat durant l’1-O va manifestar, després de reunir-se amb parlamentaris gals a la seu del legislatiu francès, que Espanya ha elaborat una estratègia “molt sofisticada” articulada al voltant d’una guerra judicial, l’espionatge i la difusió de fake news. “Espanya ens ha sotmès a un espionatge polític d’alta envergadura del qual tenim prova i ho denunciarem degudament”, va sentenciar, i va alertar que “cap estat de la Unió Europea es pot permetre mantenir una actitud d’aquest tipus”. “Aquesta és una qüestió que preocupa enormement perquè afecta seriosament la qualitat de la democràcia europea”, va concloure.

En això mateix, en la preservació de la democràcia comunitària, va insistir ahir mateix el ministre d’Exteriors, al felicitar-se per la decisió de l’Europarlament d’impulsar una investigació sobre els suposats vincles de Puigdemont i del procés amb Rússia.

Durant el transcurs d’un acte organitzat per l’Acadèmia Europea Leadership, que presideix l’exdirigent d’UDC Josep Antoni Duran i Lleida, Albares va subratllar que, davant d’informacions com les difoses pel The New York Times sobre els presumptes llaços de l’independentisme amb el Kremlin, “cal mantenir-se units i ferms en la defensa de la constitució europea i la democràcia a Europa”.

Arran d’això, el mateix Puigdemont va reiterar que és fals que el govern de Vladímir Putin patrocinés el procés independentista a Catalunya i va negar contactes amb Rússia.

JxCat descarta trencar el Govern malgrat la topada amb ERC

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, va assegurar ahir que el Govern de la Generalitat no es trencarà després del desacord protagonitzat entre republicans i juntaires a compte de la taula de diàleg amb l’Executiu espanyol, que es va reunir dimecres a Barcelona sense la presència de representants del partit de Carles Puigdemont.

En aquest sentit, Sànchez va dir que aquestes discrepàncies “no tindran cap recorregut” i va assegurar que ERC es va comportar de manera “lleial”. “Si cregués que van ser deslleials amb nosaltres, ens n'hauríem d’anar del Govern”, va sentenciar, i va afegir que mentre el president, Pere Aragonès, no accepti els noms que li ha proposat JxCat per al diàleg, la seua formació “monitorarà” des de fora la taula.

Per la seua part, Carles Riera, diputat de la CUP, va reiterar que la reunió de la taula va ser un “fracàs” i va advertir de nou Aragonès que el marge de dos anys que van donar a la via dialogada a la primavera podria escurçar-se.

A més, va supeditar el suport dels cupaires als pressupostos als avenços a la taula, al no definitiu a ampliar el Prat i al no als Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona de 2030. D’altra banda, Jéssica Albiach, líder dels comuns al Parlament, va allargar la mà a Aragonès perquè trenqui el Govern amb JxCat i explori un acord de govern d’esquerres.

“No veiem ningú al capdavant de l’Executiu”, va lamentar Alícia Romero, portaveu dels socialistes, que va aprofitar per denunciar les “discrepàncies” entre ERC i els juntaires.

Puigdemont va penjar a Twitter aquesta imatge seua a París abans de reunir-se amb parlamentaris.

Puigdemont va penjar a Twitter aquesta imatge seua a París abans de reunir-se amb parlamentaris.@KRLS

tracking