SEGRE

PANORAMA

L'advocat de Puigdemont pensa que serà alliberat en qüestió de dies perquè l'euroordre no és "executable"

L’expresident de Catalunya Carles Puigdemont pensa que serà alliberat en els propers dies en el que intervinguin les autoritats judicials italianes perquè l’ordre de detenció per la qual va ser interceptat no és "executable", segons ha afirmat el seu advoc

Imatge d’arxiu de l’advocat del president Torra, Gonzalo Boye.

Imatge d’arxiu de l’advocat del president Torra, Gonzalo Boye.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de Catalunya Carles Puigdemont pensa que serà alliberat en els propers dies quan intervinguin les autoritats judicials italianes perquè l’ordre de detenció per la qual va ser interceptat no és "executable", segons ha afirmat el seu advocat Gonzalo Boye aquest divendres.

En declaracions a la cadena SER, recollides per Europa Press, Boye ha assenyalat que el Tribunal General de la Unió Europea va ser informat per Espanya que l’ordre no era executable i per tant van aixecar les mesures cautelars. Així, ha indicat que el tribunal els va indicar que si es produïa una situació "de risc" els tornarien a indicar que tornessin a demanar aquestes mesures cautelars de protecció a Puigdemont, una cosa que faran en aquest moment, segons ha apuntat l’advocat.

"Espanya va informar d’una cosa al Tribunal General que sembla ser que no era certa o que el Tribunal Suprem no es va donar per assabentat", ha afirmat.

Per a Boye, la detenció s’ha produït perquè aquesta ordre aquesta encara "en el sistema" però, segons el seu parer, això no vol dir que sigui aplicable per cap autoritat judicial europea. A més, ha indicat que a Itàlia de moment només ha intervingut la Policia, però quan intervinguin, "en qüestió de dies" les autoritats judicials italianes es produirà l’alliberament de Puigdemont.

"El Tribunal Suprem porta molt temps sense entendre que hi ha un espai únic europeu", ha afirmat Boye en defensar que l’ordre de detenció està suspesa a tota la Unió Europea i no només a Bèlgica com sosté el Suprem. "Jo recomano llegir la resolució de 30 de juliol de 21 del tribunal general que és certa, només el que no vulgui entendre-la no l’entén", ha afegit.

tracking