SEGRE

SUCCESSOS VANDALISME

Tercera nit de macrobotelló a Barcelona amb saquejos, 30 arrestats i gairebé 40 ferits

Va tenir lloc a la Vila Olímpica i el Bogatell, davant de l'augment de la presència policial a plaça d'Espanya || Colau demana col·laboració institucional i Batlle afirma que els incidents han estat “menys greus”

Operaris de la neteja retiren restes calcinades durant l’últim macrobotelló a Barcelona.

Operaris de la neteja retiren restes calcinades durant l’últim macrobotelló a Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Barcelona va viure entre dissabte i ahir la tercera nit de macrobotelló, amb 30.000 persones que es van congregar a la zona de la Vila Olímpica i el Bogatell. Es va saldar amb saquejos en comerços i restaurants, una trentena de detencions, gairebé una quarantena de persones ferides i acumulació de grans quantitats d’escombraries a la via pública.

Així les coses, davant de l’augment de la pressió policial a l’avinguda Maria Cristina i la plaça d’Espanya, el macrobotelló no es va celebrar allà com les jornades anteriors i es va traslladar a l’àrea marítima de la capital catalana. Durant la matinada, un grup de persones va calar foc, almenys, en catorze motocicletes. També van cremar una bicicleta i contenidors.

Els bombers, que van anar a sufocar les flames, van ser el blanc dels objectes que llançaven diversos individus, per la qual cosa van haver de ser protegits pels Mossos d’Esquadra.

Igualment, van necessitar protecció els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que va comptabilitzar 39 persones ferides, 15 de les quals van ser diagnosticades com a menys greus. D’altra banda, un local comercial i dos restaurants van ser saquejats, i es van practicar trenta detencions.

A trenc d’alba, tota la zona havia quedat coberta per una capa d’escombraries i brutícia. Les brigades de neteja van haver d’esmerçar-se a fons per treure tota la brutícia de l’escenari del macrobotelló.

Es van cremar contenidors, una bicicleta i 14 motos, i dos restaurants i un local comercial van ser assaltats

Malgrat aquests incidents, el tinent d’alcalde de Seguretat de l’ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, els va qualificar de “menys greus” que els de la nit anterior. També Pere Ferrer, director general dels Mossos d’Esquadra, va coincidir que la situació no es va desmarxar tant com a la vigília. Per la seua part, l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, va reclamar col·laboració de totes les institucions per frenar el consum d’alcohol i erradicar els macrobotellons.

tracking