SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Degolla la seua dona i es mata a Vitòria amb els dos fills a casa

Un dels nois, ambdós menors d'edat, va trobar els dos cadàvers i va avisar emergències || Detenen el pare de la nena Mari Luz Cortés per una agressió

Un cotxe de la funerària, davant de l’habitatge on va succeir el crim masclista de Vitòria.

Un cotxe de la funerària, davant de l’habitatge on va succeir el crim masclista de Vitòria.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una dona de 37 anys d’edat va ser assassinada ahir presumptament pel seu marit, un home de 42 que es va treure la vida clavant-se al pit el mateix ganivet amb què va degollar la víctima al domicili familiar situat a Vitòria, on es trobaven en el moment del crim els dos fills menors d’edat de la parella. Els fets van succeir cap a dos quarts de vuit del matí, quan l’agressor, que tornava de treballar en el torn de nit de la fàbrica on estava ocupat, va tancar la dona al balcó de la cuina de l’habitatge i li va tallar el coll. Tot seguit es va clavar l’arma homicida al pit, a l’altura del cor.

Els fills de la parella, dos nois de 13 i 17 anys, es trobaven a la casa, però pel que sembla no van presenciar l’atroç crim. Un d’ells va ser el que va trobar els cossos i va donar l’avís als serveis d’emergències, que no van poder fer res per salvar-los la vida, a pesar que l’home encara respirava. Pel que sembla la parella estava en tràmits de separació, un fet que l’agressor no acceptava, i fins i tot en alguna ocasió va arribar a manifestar a familiars seus que abans de separar-se preferia acabar amb la vida de la dona. Amb tot, a l’Ertzaintza no li consta que hi hagués antecedents per cap delicte de violència masclista relacionats amb el matrimoni.

Amb aquest últim cas d’assassinat per violència masclista, la d’ahir és la víctima mortal número 36 que deixa aquesta xacra social des de començament d’any i la 1.114 des del 2003, quan es van començar a prendre registres d’aquest tipus de delictes.

Aquest el 2021 la violència masclista deixa també 19 orfes menors de 18 anys.D’altra banda, Juan José Cortés, el pare de la nena Mari Luz, va ser posat ahir en llibertat provisional després que fos detingut per la Policia Nacional dilluns per un presumpte delicte de lesions comès a l’estació de Santa Justa de Sevilla. Segons va denunciar la víctima, l’home “em va abordar amb una vara i em va obrir el cap”, i ja l’havia denunciat prèviament per amenaces de mort.

Pel que sembla l’agressió vindria motivada per una mofa que la denunciant va fer en xarxes socials sobre la mort de Mari Luz, assassinada el 2008.

tracking