SEGRE

CORRUPCIÓ JUSTÍCIA

Villarejo afirma en l'inici del seu judici que el tracten com “un enemic que cal aniquilar”

S'enfronta a més de 100 anys de presó per tres peces separades de la macrocausa Tàndem || L'Audiència Nacional frena el seu intent per ajornar el procés i impedeix al fiscal incloure més proves

L’excomissari José Manuel Villarejo, assegut al banc dels acusats a l’Audiència Nacional.

L’excomissari José Manuel Villarejo, assegut al banc dels acusats a l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’excomissari José Manuel Villarejo va afirmar ahir davant de l’Audiència Nacional, que ahir va començar a jutjar-lo per tres presumptes casos d’espionatge, que se l’ha tractat com “un enemic que cal aniquilar”.

“En aquest país quan algú molesta, se l’aniquila, se’l destrueix”, va sostenir, i va assegurar que a ell se’l vol silenciar judicialment. A l’entrada de la primera vista oral pel denominat cas Tàndem, on s’enjudiciaran tres peces –Iron, Land i Pintor–, Villarejo, que exerceix com a codefensor, va assegurar que “en absolut” ha utilitzat mitjans de la Policia Nacional per als seus negocis privats i va indicar que “mai” arribarà a un acord amb la Fiscalia, com sí que han fet altres acusats.

Va dir confiar en la independència judicial malgrat “les pressions” que va assegurar que han patit alguns jutges i va dir espera que “no sigui una Justícia folklòrica”.

Per les peces Pintor, Iron i Land, la Fiscalia demana 110 anys de presó per pertinença a organització criminal, espionatge, extorsió i xantatge, entre altres delictes..

La primera jornada, centrada en les qüestions prèvies, va començar amb l’intent de diverses defenses d’ajornar el judici.

Van argumentar que venien “a cegues” perquè no havien tingut accés a tota la causa, incloses les agendes que es van intervenir a l’excomissari i que han nodrit bona part de les investigacions del cas Tàndem. No obstant, el tribunal va rebutjar ajornar la vista a l’estimar que els lletrats tenen temps “de sobres” per consultar la informació que reclamen.

Tanmateix, les defenses no han estat les úniques que han vist les seues peticions desestimades.

També la Fiscalia Anticorrupció va intentar sense èxit incorporar al judici nova documentació que avalaria, segons la seua opinió, els indicis per acordar alguns registres practicats en la causa.A la peça denominada Iron s’investiga si el bufet d’advocats Herrero y Asociados va contractar Villarejo amb la finalitat d’espiar un despatx de la competència. El cas Land haurà d’aclarir si l’empresària Susana García-Cereceda, propietària d’una urbanització de luxe a Madrid, va contractar l’excomissari per espiar els seus germans, amb qui es disputava una herència.

I en el cas Pintor, es busca dilucidar si l’empresari Juan Muñoz el va contractar perquè extragués informació reservada amb què volia extorsionar un antic soci per un deute.

Juntament amb ell, 27 persones físiques i cinc de jurídiques són al banc dels acusats..

L’espionatge a l’extresorer del PP

L’excomissari José Manuel Villarejo està implicat en una trentena de causes. Una de les més rellevants és el cas Kitchen, en la qual se l’investiga per espiar l’extresorer del PP Luis Bárcenas, per sostreure-li informació sensible sobre el partit. En aquesta causa, pendent de judici, també està imputat l’exministre de l’Interior Jorge Fernandez Díaz.

Roben a una assessora d’Unides Podem

En el cas Dina, l’excomissari Jose Manuel Villarejo està acusat de robar la targeta del telèfon mòbil a Dina Bousselham, una exassessora de Podem, per obtenir informació interna de la formació.

Vigilància a grans empresaris

En el cas Sacyr s’acusa l’excomissari d’espiar l’expresident de la constructora Sacyr Luis del Rivero, per encàrrec d’Isidre Fainé i Antoni Brufau.

tracking