SEGRE

OBITUARI

Mor als 84 anys el general Colin Powell, exsecretari d'Estat dels EUA

Mor als 84 anys el general Colin Powell, exsecretari d'Estat dels EUA

Mor als 84 anys el general Colin Powell, exsecretari d'Estat dels EUAColin Powell, en una fotografía de archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El general Colin L. Powell, el primer afroamericà en ocupar el càrrec de secretari d’Estat dels EUA, va morir aquest dilluns als 84 anys d’edat per complicacions relacionades amb la covid-19.

Així ho va indicar la seua família en un missatge a la xarxa social Facebook, en el qual va assenyalar que havia perdut "un extraordinari i afectuós espòs, pare, avi, i un gran nord-americà".

El comunicat va indicar que el general nord-americà havia rebut la pauta completa de vacunació.

Powell va ser secretari d’Estat del president republicà George W. Bush entre 2001 i 2005 i, prèviament, va servir com a cap de l'Estat Major Conjunt dels EUA durant la primera guerra del Golf (1989-1991).

El general de quatre estrelles, nascut a Nova York, va morir en el centre mèdic militar Walter Reed, ubicat als afores de Washington.

Malgrat ser un dels generals més influents de les últimes dècades, Powell en va viure un els moments més complicats de la seua carrera per la seua polèmica presentació el 2003 davant del Consell de Seguretat de l’ONU, on va defensar la intervenció militar en l’Iraq en assegurar que el president iraquià, Saddam Hussein, comptava amb armes de destrucció massiva.

Posteriorment, va reconèixer que va ser un error i va suposar "una taca" que en la seua trajectòria política.

Encara que pertanyent al partit republicà, es va desmarcar en els últims anys dels conservadors, ja que l’any passat va demanar el vot per al demòcrata Joe Biden, i va fer el mateix el 2016 quan va recolzar la candidatura a la Casa Blanca de la demòcrata Hillary Clinton, en comptes del republicà Donald Trump.

tracking