SEGRE

CANÀRIES ERUPCIÓ

La colada a La Laguna està “aturada” però rep “molta aportació” per darrere

La colada que va avançar sobre La Laguna està aturada actualment.

La colada que va avançar sobre La Laguna està aturada actualment.EFE/ÁNGEL MEDINA G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La colada del volcà de Cumbre Vieja, que va arribar al barri de La Laguna de La Palma, està aturada però està rebent “molta aportació” de lava a la part posterior, tal com confirmen les càmeres termogràfiques, per la qual cosa es preveu que en qüestió d’hores es defineixi quin serà el rumb que prengui durant l’aproximació al mar. El portaveu del Pla d’Emergències Volcàniques de les Canàries (Pevolca), Miguel Ángel Morcuende, va insistir que en aquests moments hi ha dos opcions: que aquesta colada avanci en direcció sud i envolti la muntanya de La Laguna, o al contrari, que salti les conques existents i arrasi els barris que van ser desallotjats dimecres passat.

Quant a la colada que es troba més pròxima a la costa, està a tot just un centenar de metres de l’oceà i la seua arribada al mar podria obligar nous confinaments a causa de la possible generació de gasos nocius per a la salut.

El volcà que el 19 de setembre va iniciar l’erupció a La Palma ha arrasat des d’aleshores 886,6 hectàrees, 20,5 durant les últimes vint-i-quatre hores, i ha destruït 2.122 edificacions, i n’amenaça 137 més. A més, la cendra volcànica cobreix prop de 6.800 hectàrees de terreny a l’illa.

tracking