SEGRE

POLíTICA

Illa assegura que el PSC estarà "a l'altura" per aprovar els Pressupostos de la Generalitat

També ha defensat "actuar amb exemple i buscar acords" per abordar la renovació del Síndic de Greuges

Salvador Illa.

Salvador Illa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PSC en el Parlament, Salvador Illa, ha assegurat aquest diumenge que el partit sabrà estar  "a l’altura de les circumstàncies" per aprovar els Pressupostos de la Generalitat de 2022, si ERC, Junts i la CUP no aconsegueixen assolir un acord. Així ho ha dit durant la seua intervenció en el Consell Nacional del PSC, que formalitza aquest diumenge la convocatòria del Congrés extraordinari per rellevar el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en el càrrec, i que se celebrarà a Barcelona el cap de setmana del 18 i 19 de desembre. "El lògic, el normal, seria que la majoria que va donar la investidura al president Pere Aragonès aconseguís aprovar, o almenys presentar, una proposta de pressupostos,", però ha subratllat que Catalunya no pot quedar-se sense comptes per al 2022.

També s’ha referit al Síndic de Greuges. "Comencem pel Síndic, una institució important. Renovem la institució i posem una persona que no venja de l’àmbit polític, que pugui desenvolupar amb equanimitat la seua tasca,", i ha opinat que aquest i els altres nomenaments no s’han de demorar més.

Sobre la renovació d’institucions estatals com el Defensor del Poble i el Tribunal de Comptes, ha celebrat els pactes entre PSOE i PP per fer-la possible: "Els acords entre Govern i oposició són necessaris per avançar en l’enfortiment de la democràcia".

Primera secretaria del PSC

Illa ha confirmat que optarà a rellevar l’actual primer secretari del PSC, Miquel Iceta: "Presentaré la meua candidatura a la primera secretaria del partit", ha dit, un anunci que ha despertat aplaudiments per part del públic. "Estaré sempre on el partit m’ho demani, i crec que en aquest moment, amb molt orgull i molt honor, si em doneu la confiança m’ofereixo a liderar el PSC", ha afegit.

A Iceta, li agraït el seu treball en el càrrec: "Moltes gràcies per la teua militància, per ser sempre el primer militant del PSC, per marcar sempre en temps difícils el camí."

Badalona i Madrid

Quant a la moció de censura contra l’alcalde de Badalona (Barcelona), Xavier García Albiol, que permetrà situar el socialista Rubén Guijarro com a primer edil, ha dit que el procediment "no és gens personal contra ningú, sinó que és un acte de servei" a la ciutat. Després que el portaveu adjunt de l’Assemblea de Madrid, Juan Lobato, hagi guanyat aquest divendres les primàries a la Secretaria General del PSOE-M, ha augurat que fa falta "la veu potent i clara del socialisme per combatre l’oportunisme i egoisme" a la Comunitat de Madrid.

tracking