SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Salvini: “Comença el judici dels aficionats a la immigració il·legal”

Itàlia obre el procés pel bloqueig a l''Open Arms' contra l'exministre de l'Interior

L’exministre de l’Interior d’Itàlia Mateo Salvini, en una fotografia d’arxiu.

L’exministre de l’Interior d’Itàlia Mateo Salvini, en una fotografia d’arxiu.EFE/EPA/CLAUDIO PERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera vista del judici contra l’exministre de l’Interior italià i líder del partit d’ultradreta Lega Nord, Matteo Salvini, per impedir durant 19 dies l’agost del 2019 el desembarcament d’un centenar de migrants rescatats al mar Mediterrani per l’ONG catalana Proactiva Open Arms, es va celebrar ahir a l’anomenada “aula búnquer” de la presó de Palerm, amb l’admissió de tots els testimonis presentats, entre ells l’excap del govern italià, Giuseppe Conte, diversos ministres i fins i tot l’actor nord-americà Richard Gere.

L’exministre va insistir ahir en el seu argument que va actuar “en compliment del seu deure” i va retreure una vegada més l’arribada de migrants indocumentats a la seua nació. Salvini també va publicar a Twitter una foto d’ell mateix dins de la sala del tribunal, acompanyat del missatge “comença el judici volgut per l’esquerra i pels aficionats a la immigració il·legal”. “Quant els costarà als ciutadans italians?”, va afegir. Per aquests fets, l’exministre, que des de l’inici del cas s’ha defensat al·legant que estava protegint el país amb la seua política de “ports tancats”, està acusat de segrest de persona i incompliment de les seues funcions. En cas de ser declarat culpable, “s’enfrontaria fins a quinze anys de presó”, va destacar el diari italià Il Fatto Quotidiano.

Arran de les polèmiques, el Senat d’Itàlia va votar el 2020 a favor de desposseir Salvini de la immunitat parlamentària, la qual cosa va aplanar el camí del procés judicial. La pròxima audiència del judici va quedar fixada per al 17 de desembre, quan està previst que s’escoltin els primers testimonis, tant de la defensa com de l’acusació.

El fundador d’Open Arms veu un èxit que a la fi “es faci justícia”

El fundador i creador de l’ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, va celebrar ahir que es faci “justícia pel patiment innecessari que va tenir tota la gent en aquells vint dies”.

Tanmateix, Camps, que al judici a l’exministre d’Interior italià s’ha personat com a part civil amb unes altres vint institucions, entre les quals l’ajuntament de Palerm i el de Barcelona, va explicar que per a ell “aquest judici és contra qui s’oposa al salvament al mar” i “no contra un ministre en concret”.

tracking