SEGRE

CANÀRIES DESASTRE

Nova colada de lava al sud i augmenta la sismicitat

Avança a 50 metres per hora, però podria frenar-se i no causar més danys materials || Més de 63 terratrèmols al llarg del dia

Imatge dels vessaments de lava que s’han produït durant les últimes hores.

Imatge dels vessaments de lava que s’han produït durant les últimes hores.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Vulcanològic de les Canàries va informar ahir de l’aparició d’una nova colada a la zona sud del volcà Cumbre Vieja a La Palma i d’una sotida oberta sota el con secundari, del qual emana abundant lava líquida. La nova colada avança per la zona de Las Manchas a uns 50 metres per hora, mentre que la sismicitat continua en augment. La nova colada prové de la boca eruptiva que va sorgir el passat dia 15 i que fins ara només havia expulsat material piroclàstic.

El director tècnic del Pla d’Emergències Volcàniques de les Canàries (Pevolca), Miguel Ángel Morcuende, va indicar que la nova colada podria veure’s frenada per la gran quantitat de cendra que està trobant al seu pas i no causar més danys materials. Amb tot, davant de les ruptures del con principal, s’està redistribuint l’aportació de lava en diverses colades, entre les quals la primera –la que va arribar al mar–. La que afecta La Laguna continua frenada però es continua monitorant per conèixer-ne la possible evolució en el seu descens a la costa.

Al llarg del dia es van registrar 63 terratrèmols, dels quals 6 es van poder notar i 30 van ser de magnitud superior a 3, després d’una matinada amb 74 tremolors.

tracking