SEGRE

ECONOMIA POLÍTICA

El Govern aprovarà els pressupostos dimarts fins i tot sense la CUP

Els anticapitalistes veuen les posicions allunyades i PSC i comuns s'obren a negociar

Jordi Puigneró, Pere Aragonès i Laura Vilagrà es dirigeixen a la reunió del Consell Executiu.

Jordi Puigneró, Pere Aragonès i Laura Vilagrà es dirigeixen a la reunió del Consell Executiu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern té intenció de seguir els seus plans i aprovar dimarts vinent, dia 9, el projecte de pressupostos per al 2022, malgrat que en aquesta data encara no hagi arribat a un acord amb la CUP per facilitar-ne la tramitació al Parlament, un procés per al qual s’han ofert a col·laborar PSC i comuns. Així ho va assegurar ahir la portaveu de l’Executiu, Patrícia Plaja, que va afirmar que les converses amb els anticapitalistes estan sent “intenses i contínues”. I és que la “prioritat” de la Generalitat és comptar amb el suport dels grups independentistes per tirar endavant els comptes.

Però aquest objectiu sembla distant, ja que els cupaires van tornar advertir ahir que les posicions amb el Govern estan encara “molt allunyades” al considerar que no estan “alineats amb els interessos de la majoria social”. Per arribar a l’acord, van assegurar des de la CUP, ERC i Junts han “de deixar d’anar de la mà de PSOE i Foment del Treball” i aparcar “projectes com els Jocs Olímpics d’hivern o l’ampliació de l’aeroport del Prat”. Davant d’aquest desacord, el PSC i també els comuns es van obrir de nou a asseure’s a negociar per provar de tirar endavant els pressupostos.

No obstant, la Generalitat ja ha descartat aquesta possibilitat.D’altra banda, el Govern també va confirmar que la taula de diàleg té previst reunir-se de nou a començaments del 2022. D’altra banda, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va admetre que en els primers 10 mesos de l’any l’Estat només ha executat “un 30%” de les inversions territorialitzades en els pressupostos a Catalunya, però va assegurar que és un percentatge similar al del Govern, que es troba “al voltant del 32%”.

Relleu a la direcció de l’ICF després de les discrepàncies pels avals

El Govern va rellevar ahir el fins ara conseller delegat de l’Institut Català de Finances (ICF), Víctor Guardiola, només nou mesos després del seu nomenament, arran de la crisi oberta entorn dels avals del Tribunal de Comptes que va provocar la sortida de tres membres de la direcció de l’entitat.Guardiola, que es va abstenir en la votació de l’aval per cobrir la fiança a 34 exalts càrrecs del Govern, serà substituït per Jordi Òliva, fins ara director del negoci institucional de CaixaBank.

tracking