SEGRE

SEGURETAT SOCIAL

L'Executiu vol revolucionar els plans col·lectius de pensions

Extensibles a autònoms i funcionaris per reforçar el sistema

José Luis Escrivá.

José Luis Escrivá.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres va aprovar ahir en primera lectura l’avantprojecte de llei de plans col·lectius de pensions, que s’estendrà a autònoms i funcionaris, amb el qual es pretén modernitzar i reforçar el sistema de pensions i impulsar els plans d’empresa davant els plans individuals, com va anunciar el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá. El ministre va dir que Espanya viu una “situació anòmala des de fa dos dècades” quant a plans col·lectius, que es troben estancats, davant el creixement dels plans individuals. Aquests últims beneficiaven, a més, les rendes altes i molt altes, segons el ministre.

D’altra banda, els plans col·lectius “estaven sotmesos a una sèrie de tràmits molt extensos, que dificultaven la seua creació”. L’avantprojecte “va orientat a eliminar tots els obstacles que fins ara han dificultat l’extensió dels plans col·lectius”, va afegir.Contempla la creació d’un fons d’ocupació d’impuls públic, reforçament de la negociació col·lectiva i millora de la fiscalitat dels plans d’ocupació. José Luis Escrivá va assegurar que aquesta llei afavorirà la competència, ja que gestores privades, mitjançant el procediment de concurs, gestionaran els fons, amb comissions baixes.

Aquest fons d’impuls de promoció pública estarà en vigor el juny del 2022, segons els càlculs del ministre. Quant a la fiscalitat del fons, l’avantprojecte de llei dels Pressupostos de l’Estat del 2022 recull que la deducció en l’IRPF dels plans d’ocupació s’eleva a 8.500 euros, mentre que en els plans individuals se situa en 1.500 euros, amb una suma total de les aportacions de 10.000 euros. Per als autònoms, la deducció total se situarà en 5.750 euros.

tracking