SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA

Detingut i en estat crític l'autor d'un tiroteig a Tarragona, que va ferir quatre persones

Va disparar contra excompanys de l'empresa de la qual va ser acomiadat i a un mosso d'esquadra

Els equips d’emergències a l’entrada de l’empresa, a Tarragona, on va tenir lloc el tiroteig inicial.

Els equips d’emergències a l’entrada de l’empresa, a Tarragona, on va tenir lloc el tiroteig inicial.ELOI TOST

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van neutralitzar i van detenir l’autor d’un tiroteig que va tenir lloc ahir a Tarragona. L’home havia disparat als treballadors d’una empresa de seguretat i un agent de la policia catalana. Hores més tard, en un intercanvi de trets amb la policia catalana va resultar crític, a la masia de Riudoms on estava atrinxerat.

Segons van informar els Mossos, l’home va ser “neutralitzat i detingut” en un intercanvi de trets amb efectius dels GEI (grups especials d’intervenció) dels Mossos d’Esquadra. L’arrestat, que tenia una quantitat “considerable” d’armes en el moment de la detenció, es troba en estat crític pels impactes de bala que va rebre a les cames i al braç.

Els fets van començar poc després de les 11.00 hores d’ahir quan aquest home –un extreballador d’una empresa de seguretat– va obrir foc contra els empleats dde la companyia i va deixar tres ferits: un home en estat crític i un altre home i una dona de caràcter greu.En la seua fugida en un cotxe Citroën Xsara de color gris, l’home va disparar i va ferir en un braç un agent dels Mossos d’Esquadra que pretenia detenir-lo en una rotonda situada a la carretera N-420, al terme municipal de Reus, i va prosseguir la fuga fins a una masia abandonada de Riudoms, on es va atrinxerar armat durant unes dos hores, fins que va ser arrestat. Durant l’operació policial, es va produir un intercanvi de trets entre mossos i l’ara detingut, que va resultar ferit crític.

Els agents havien localitzat i envoltat el fugitiu a primera hora d’aquesta tarda, en el marc de l’ampli desplegament policial que es va posar en marxa poc després del tiroteig.

Durant l’operació policial, els policies van tancar els accessos al lloc on s’havia refugiat l’atacant, mentre instaven els ciutadans a no atansar-se a aquesta zona per “la seua seguretat” i la dels mateixos agents, ja que l’home es trobava fortament armat. El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, es va desplaçar fins a la sala de coordinació policial de Reus.

L’autor dels trets seria un extreballador de l’empresa de seguretat i, per tant, com a vigilant de seguretat que era, no hauria de tenir antecedents penals.

Tot apunta que va ser un atac premeditat després d’una baralla

Els Mossos van explicar que el tiroteig a l’empresa de seguretat de Tarragona podria ser premeditat, amb referència a l’entrada del presumpte autor a la firma en la qual havia treballat, on va disparar contra tres excompanys durant una baralla amb arma de foc, pel que sembla per una disputa pel quilometratge. L’home, E.M.S., de quaranta-cinc anys, d’origen romanès i veí d’Alcover (Alt Camp), seria una persona experta en armes i membre d’un club de tir. L’arma que va utilitzar seria un fusell de calibre 308. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va agrair la tasca dels Mossos. En declaracions a periodistes, Elena va mostrar suport als ferits de l’empresa de seguretat, i va agrair especialment la dedicació de l’agent que ha resultat ferit.

Els equips d’emergències a l’entrada de l’empresa, a Tarragona, on va tenir lloc el tiroteig inicial.

Els equips d’emergències a l’entrada de l’empresa, a Tarragona, on va tenir lloc el tiroteig inicial.ELOI TOST

tracking