SEGRE

POLÍTICA EDUCACIÓ

Les aules afectades per la resolució del 25% en castellà tindran un docent de reforç

Cambray deixa l'organització a mans dels centres, que decidiran “en funció del projecte metodològic” || La plataforma Som Escola celebra avui un acte en defensa de la immersió lingüística

Josep Gonzàlez-Cambray, al Parlament al costat de Pere Aragonès en una fotografia d’arxiu.

Josep Gonzàlez-Cambray, al Parlament al costat de Pere Aragonès en una fotografia d’arxiu.ACN / SÍLVIA JARDÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va explicar ahir que els centres que hagin rebut ordres judicials d’impartir un 25% de l’ensenyament en castellà podran decidir “en funció del projecte metodològic” com es desenvolupen les classes en els grups afectats, als quals, va avançar, la Generalitat destinarà un professor més. Cambray va dir que el nombre de docents de reforç ascendeix a trenta-cinc, i s’incorporaran després de Nadal perquè els centres puguin atendre els alumnes i, al seu torn, reduir l’“impacte” de les resolucions en el seu projecte lingüístic. Segons va exposar, la mesura no obligarà que un mestre imparteixi classes en castellà per als alumnes que ho demanin i l’altre ho faci en català.

En aquest sentit, va aclarir que “les escoles mai separaran els alumnes”, i va assegurar que els centres “no identificaran els escolars”.Per la seua banda, la portaveu del Govern i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, va manifestar que “si aquestes decisions venen a donar compliment a les lleis i a les sentències, benvingudes siguin”, i va assegurar que l’Executiu “respecta totes les autonomies”.Aquestes declaracions arriben després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, anunciés dijous un paquet de mesures per blindar la immersió lingüística als centres educatius de Catalunya, entre les quals s’inclou l’increment de les inspeccions i l’aprovació d’un nou marc legislatiu per fer front a l’“ofensiva judicial, mediàtica i política” i “preservar el projecte lingüístic dels centres”.En un altre ordre de coses, Barcelona acull avui una manifestació en defensa de la immersió lingüística. La concentració, convocada per la plataforma Som Escola, comptarà amb la participació d’Aragonès i membres del Govern, ERC, Junts, els comuns i la CUP, així com l’ANC. No hi intervindrà, tanmateix, el PSC, que celebra el congrés extraordinari (vegeu la pàgina 22).

Casado: “No deixen anar al bany els nens perquè parlen castellà”El president del PP, Pablo Casado, va dir ahir que a Catalunya “hi ha professors amb instruccions de no deixar anar al bany nens perquè parlen castellà”, i va assegurar que “als fills de policies i guàrdies civils se’ls assenyala i es diu que no poden estar integrats”. L’expresident Quim Torra va contestar a Casado per aquestes afirmacions amb un subtil “tros de quòniam”, emès a través del seu perfil de Twitter. Casado també va condemnar el suposat assetjament de la família denunciant de Canet de Mar, desmentit per l’Associació de Famílies de l’escola.

tracking