SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Un home assassina l'exparella i la filla d'onze mesos a Cantàbria

L'agressor, ja detingut, tenia una ordre d'allunyament de les dos víctimes || La dona hauria trucat a la Guàrdia Civil abans que es cometés el crim

Concentració ahir en repulsa del crim de dijous a la Garrotxa.

Concentració ahir en repulsa del crim de dijous a la Garrotxa.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 43 anys va ser detingut ahir per presumptament assassinar la seua exparella, de 40, i a la seua filla, un nadó d’onze mesos, de les quals tenia una ordre d’allunyament, en un domicili situat a la localitat càntabra de Liaño de Villaescusa. Els fets, sobre els quals l’autoritat judicial ha decretat el secret de sumari, van tenir lloc al matí quan efectius de la Guàrdia Civil van localitzar els cossos sense vida de la dona i la petita a l’habitatge després que els familiars donessin la veu d’alarma i denunciessin la seua desaparició. Cap a les dotze del migdia, la Guàrdia Civil va detenir l’exparella de la víctima, que podria haver trencat una ordre d’allunyament que estava en vigor per protegir la víctima, dictada pel jutjat penal número 5 de Santander.

L’individu va ser detingut a El Astillero, un municipi proper. Encara que la investigació apunta que es tracta d’un cas de violència masclista, l’home encara no ha admès que sigui l’autor del crim.Paral·lelament a aquestes indagacions, la Guàrdia Civil ha obert una investigació reservada sobre l’actuació dels agents del cos policial. I és que, segons van informar, la víctima havia trucat a la Guàrdia Civil abans d’aparèixer morta.

Després de conèixer-se aquest suposat crim masclista, el Govern de Cantàbria va expressar la seua consternació i la més enèrgica “repulsa i condemna” per aquest nou presumpte assassinat masclista.Si es confirma la naturalesa masclista d’aquest crim el nombre de víctimes mortals que deixa aquesta xacra social des de començaments d’any augmentaria a 41 i a 1.123 les dones assassinades per les seues parelles o exparelles des de l’any 2003, quan es van iniciar els registres. L’últim cas es va registrar just ahir divendres, quan el ministeri d’Igualtat va confirmar com a violència masclista l’assassinat a trets d’una dona de 64 anys que es va registrar dijous a Sant Joan les Fonts, a la comarcar de la Garrotxa.

Sis menors han mort en mans de la parella o ex de les seues mares? Des de començaments d’any la violència de gènere ha segat la vida de cinc menors d’edat, una xifra que augmentarà a sis si es confirma la naturalesa masclista del crim de Cantàbria.

Des de l’any 2013, quan es van iniciar els registres, aquesta xacra social ha deixat a Espanya un total de 44 nens que han estat assassinats en mans dels seus pares o les parelles o exparelles de les seues mares. A més, aquest tipus de violència ha deixat en aquests vuit anys un total de 310 orfes menors d’edat. El telèfon 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores, igual com el correu 016-online@igualdad.gob.es; també es presta atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600 000 016, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 202 010.

tracking