SEGRE

PANORAMA

La Fiscalia belga recorre la negativa judicial a l’entrega de Valtònyc a Espanya

Es tracta d’un recurs davant del Tribunal de Cassació, que no es pronuncia sobre el fons del cas sinó que analitza exclusivament si una decisió dictada per un tribunal en última instància compleix amb la llei

La Fiscalia belga recorre la negativa judicial a l'entrega de Valtònyc a Espanya

La Fiscalia belga recorre la negativa judicial a l'entrega de Valtònyc a EspanyaEFE/Rosa Jiménez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia belga ha recorregut la decisió del Tribunal d’Apel·lació de Gant sobre el rebuig de l’entrega a Espanya del raper Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, segons han informat a EFE aquest dimecres fonts del Ministeri Públic.

Es tracta d’un recurs davant del Tribunal de Cassació, que no es pronuncia sobre el fons del cas sinó que analitza exclusivament si una decisió dictada per un tribunal en última instància compleix amb la llei.

Les fonts de la fiscalia no van precisar partint de què recorren la sentència en el Tribunal de Cassació que, segons altres fonts judicials, podria demorar-se unes dos setmanes a pronunciar-se.

El Tribunal d’Apel·lació de Gant havia descartat aquest dimarts definitivament el delicte d’amenaces, en considerar que a Bèlgica la llibertat d’expressió empara els fets pels quals Valtónyc va ser sentenciat a Espanya el 2018 per unes cançons escrites el 2012.

La cort tancava així l’últim dels tres motius pel qual Espanya havia sol·licitat la seua entrega, després d’haver arxivat abans els d’injúries a la Corona i enaltiment del terrorisme, pels quals també li reclama la Justícia espanyola.

La sentència del Tribunal d’Apel·lació es va conèixer després que el Tribunal Constitucional belga dictaminés l’octubre passat que la llei d’injúries a la corona de Bèlgica és contrària a la seua pròpia Carta Magna, desbaratant així la norma que des de 1847 penava les injúries a la Corona en el regne belga.

El cas del mallorquí porta tres anys de recorregut judicial a Bèlgica. La justícia belga ha estat analitzant l’euroordre de Valtònyc des de 2018, quan el cantant va fugir a Bèlgica per no ingressar a la presó a Espanya per unes cançons escrites el 2012.

El procés s’ha retardat per l’aturada de la pandèmia, perquè els jutges van preguntar al Tribunal Constitucional belga sobre el delicte d’injúries al rei i perquè es va elevar una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

tracking