SEGRE

SUCCESSOS VOLCÀ CUMBRE VIEJA

Un miler de palmers ja inicien el retorn a casa “amb alleujament i il·lusió”

Neteja de cendra ahir abans de tornar a les primeres cases.

Neteja de cendra ahir abans de tornar a les primeres cases.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre nou-centes i mil persones van començar ahir a tornar als seus habitatges després d’acordar diumenge el Pla de Prevenció de Regs Volcànic de les Canàries, Pevolca, l’aixecament de les evacuacions a diverses zones afectades per l’erupció volcànica de La Palma. El director tècnic del Pevolca, Miguel Ángel Morcuende, va assenyalar que aquestes zones compleixen condicions segures per a la tornada dels seus habitants i va precisar que per la zona nord de l’erupció s’alliberen 345 hectàrees que fins ara estaven evacuades. Abans del retorn a les cases, es van repetir els mesuraments de gasos.

Mauro i Carmen, dos dels milers de veïns evacuats després de l’erupció del volcà de Cumbre Vieja el 19 de setembre del 2021, van retornar a les seues llars “amb alleujament i il·lusió” a un paisatge ja diferent, ja que “és molt trist mirar-ho i veure aquesta ombra negra”. “La veritat és que és un alleujament després de gairebé tres mesos. Estic contentíssim, però ells [la seua família] sobretot, ja que no havien vist encara la casa”, va comentar Mauro.

La lava es va parar a tot just 500 metres de casa seua. A Carmen Nieves Sanfiel li provoca il·lusió haver pogut retornar a casa, el treball “de molts anys de la meua vida” i sobre la qual tenia la necessitat de saber si estava o no sencera.

tracking