SEGRE

JUSTÍCIA POLÍTICA

El Parlament defensa davant de la junta electoral l'acta de diputat de Juvillà

El secretari tercer de la Mesa, Pau Juvillà (CUP), al costat de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en roda de premsa.

El secretari tercer de la Mesa, Pau Juvillà (CUP), al costat de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en roda de premsa.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament va presentar ahir al·legacions a la Junta Electoral Central (JEC) per defensar l’acta del diputat de la CUP, el lleidatà Pau Juvillà, inhabilitat pel jutge. El document, firmat pels lletrats de la Cambra catalana, sol·licita que s’acordi desestimar els escrits de Vox, Cs i PPC en què demanen retirar-li l’acta per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que el condemna a sis mesos d’inhabilitació per desobediència, per no retirar els llaços grocs de la finestra del despatx del grup de la CUP a la Paeria, perquè continuar amb aquest procés “no té cap sentit”. Després de recordar que el Parlament va aprovar una resolució descartant causes d’incompatibilitat que afectin la condició de diputat de Juvillà, avisen que la JEC “no pot dictar, sota pena de superar les seues competències, una resolució que impliqui revisar, substituir o deixar sense efecte” aquesta resolució.

El ple de la Cambra catalana va aprovar el passat 17 de desembre un dictamen de la Comissió de l’Estatut del Diputat perquè el secretari tercer de la mesa mantingués el seu escó mentre la sentència no sigui ferma, cosa que no ha passat perquè contra ella es pot presentar recurs de cassació davant del Tribunal Suprem.

tracking