SEGRE

CONFLICTE NEGOCIACIONS

Acusen Rússia d'“exportar” el seu propi règim a Ucraïna

El Govern de Putin ho rebutja i demana al Regne Unit que no digui “rucades” || Sánchez garanteix a l'OTAN el seu suport

El president Pedro Sánchez va conversar ahir amb els líders de l’OTAN i la Comissió Europea.

El president Pedro Sánchez va conversar ahir amb els líders de l’OTAN i la Comissió Europea.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Afers Exteriors del Regne Unit, Liz Truss, va acusar dissabte Rússia d’intentar instaurar un règim afí a Ucraïna per al qual ja tindria fins i tot un nou president: Yevhen Muraiev. En un comunicat oficial, Truss va afirmar que “Rússia ha de desescalar i posar fi a les seues campanyes d’agressió i desinformació i assumir la via de la diplomàcia”. El text va aportar detalls sobre el suposat pla de Rússia per imposar un nou govern, malgrat que no va especificar una possible invasió de forces russes.

El ministeri rus d’Exteriors va contestar ahir a aquesta acusació rebutjant-la i instant el Foreign Office britànic que “deixi de difondre rucades”. Per la seua part, el president del Govern, Pedro Sánchez, va continuar els seus contactes telefònics amb líders internacionals per abordar la situació a Ucraïna i va reiterar al secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, el compromís d’Espanya amb l’Aliança Atlàntica i la seguretat d’Europa. En conversa amb la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va insistir en “la importància de la unitat dels 27” per resoldre la crisi a Ucraïna, país del qual “en recolzem la integritat territorial”.

D’altra banda, el comandant de l’Armada alemanya Kay-Achim Schönbach va dimitir dissabte després de la polèmica generada després d’afirmar que Crimea, ocupada per Rússia, “mai” tornarà a Ucraïna.

tracking