SEGRE

CIMERA EUROPEA

La UE reconeix la situació 'especial' Espanya i Portugal amb els preus energètics

Ursula von der Leyen ha dit que podran gestionar els preus de l'electricitat

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, durant la cimera celebrada aquests dies.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, durant la cimera celebrada aquests dies.EFE/EPA/SARAH MEYSSONNIER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els líders de la Unió Europea han respost aquest divendres a la petició d’Espanya i Portugal de comptar amb una resposta específica a nivell nacional per aturar l’alça dels preus de l’electricitat. "La península ibèrica té una situació especial i per això hem acordat un possible tractament especial perquè pugui bregar amb la situació que hi ha", ha confirmat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en roda de premsa després de la cimera de líders europeus.

En aquest sentit, ha dit que Espanya i Portugal podran "gestionar els preus de l’electricitat", després d’assenyalar que la Comissió Europea hagi plantejat aquesta setmana entre les possibles mesures fixar un preu màxim per al gas Espanya ha defensat davant dels líders europeus que sí que és possible una solució específica per a la Península Ibèrica, ja que la seua condició d’"illa energètica" permetria que aquesta intervenció no afecti al funcionament del mercat europeu, han assegurat fonts diplomàtiques. Dins de la sala, Sánchez ha advocat per posar un límit al preu del gas que contribueixi a contenir els elevats preus de l’electricitat al mercat a l’engròs.

A més, la Comissió Europea presentarà opcions de mecanismes per desacoblar el mercat de gas i electricitat el proper maig, ha indicat la conservadora alemanya, una proposta que busca evitar l’efecte contagi dels elevats preus del gas al mercat al mercat a l’engròs de l’electricitat i al preu de la llum. Espanya va arribar a la cimera defensant que la UE ha de tenir en compte la "particularitat" de la península Ibèrica en matèria energètica i acceptar que Espanya i Portugal puguin adoptar mesurades immediates per limitar el preu de l’electricitat.

tracking