SEGRE

Guerra a Ucraïna

Rússia confirma la seua disposició a reprendre les negociacions amb Ucraïna

Rússia confirma la seua disposició a reprendre les negociacions amb Ucraïna

Rússia confirma la seua disposició a reprendre les negociacions amb UcraïnaEFE/ MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN P

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rússia està disposada a reprendre les negociacions amb Ucraïna si Kíiv expressa la seua disposició a fer-ho, ha declarat avui el viceministre d’Exteriors rus, Andréi Rudenko. "No vam ser nosaltres els qui vam interrompre el procés de negociacions, el van interrompre els nostres socis ucraïnesos. Quan ells expressin la disposició a tornar a la taula de negociacions, nosaltres naturalment respondrem de manera afirmativa", va afirmar a la premsa russa, citat per l’agència Interfax. Segons l’alt diplomàtic rus, "el més important és que hi hagi de què parlar".

La vigília el Kremlin va afirmar que en aquests moments les negociacions entre Moscou i Kíiv estan totalment aturades a causa de la "falta absoluta de voluntat" d’Ucraïna. "Les converses de fet no estan progressant. I hem notat una completa falta de desig per part dels negociadors ucraïnesos de continuar amb aquest procés", va dir llavors el portaveu de la presidència russa, Dmitri Peskov, en la seua roda de premsa telefònica diària.

Una cosa que la part russa atribueix a la influència dels EUA i el Regne Unit en el procés de negociacions. L’assessor de la Presidència ucraïnesa Mykhailo Podolyak va confirmar aquest dimarts que les negociacions amb Rússia estan "en pausa", perquè Moscou es resisteix a acceptar que les condicions que es donaven a l’inici de la campanya militar russa a Ucraïna han canviat substancialment.

Les negociacions entre les parts es van estancar fa un mes i mig, després d’agreujar-se els combats a Mariúpol i sortir a la llum les imatges de Butxa. L’última ronda de converses presencials entre els delegats d’ambdós països va tenir lloc a Istanbul, Turquia, el passat 29 de març.

tracking