SEGRE

ORGANITZACIONS CÀRRECS

La jurista Dolors Feliu és la nova presidenta de l'ANC

La substituta de Paluzie guanya en primera volta Jordi Pesarrodona || Promet reactivar el moviment independentista

Paluzie i la seua successora al capdavant de l’ANC, Dolors Feliu.

Paluzie i la seua successora al capdavant de l’ANC, Dolors Feliu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va elegir ahir la jurista Dolors Feliu com a nova presidenta de l’entitat, en substitució d’Elisenda Paluzie. Feliu va obtenir un total de 48 vots del total de 69 secretaris nacionals presents, per la qual cosa va aconseguir la majoria de dos terços en primera volta. Va sumar 32 vots més que el pallasso i activista Jordi Pesarrodona, que en va aconseguir 16.

Encara que Pesarrodona va ser el candidat més votat a les eleccions al Secretariat Nacional, amb 2.306 vots, 118 més que Feliu, finalment la jurista va guanyar clarament la votació d’ahir.La nova presidenta de l’ANC va assegurar que el gran objectiu del seu mandat serà “reactivar” l’independentisme “posant-li una data a l’horitzó”. “Això ho haurà de fer l’ANC perquè no sembla que els partits tinguin un projecte per assolir la independència”, va apuntar.Dolors Feliu va afegir que la desmotivació de molts votants independentistes s’explica pel fet que van delegar la seua representació en uns partits que finalment no van fer efectius els seus objectius i que ara és necessari recuperar aquests vots per al que es van emetre: assolir la independència. Va assegurar que per “recuperar la pulsió al carrer” és necessari posar data a l’horitzó perquè la ciutadania vegi que la cosa va seriosament.

Un “embat”, va afegir, que és necessari que sigui el “definitiu” i que des de l’ANC saben com fer-ho.Escollida la nova presidenta, la sortint, Elisenda Paluzie, va agrair a Feliu i Pesadorrona que s’hagin ofert a rellevar-la i a servir Catalunya des de l’ANC en un moment “complicat” per a l’independentisme. “Tots sabem que l’independentisme no està en el mateix moment que estava anys enrere quan era molt diferent presentar-se a unes eleccions de l’ANC”, va dir. També va posar en relleu la “clara” victòria de Feliu, que va aconseguir els dos terços dels vots en primera volta, “i sortir reforçada per encarar els reptes del seu mandat”.

tracking