SEGRE

TIROTEIG EUA

Un entrenador de l'NBA explota contra els republicans per rebutjar el control d'armes

Un entrenador de l'NBA explota contra els republicans per rebutjar el control d'armes

Un entrenador de l'NBA explota contra els republicans per rebutjar el control d'armesEFE/John G

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Steve Kerr, entrenador dels Golden State Warriors i una de les veus més respectades a l’NBA, va explotar aquest dimarts contra els republicans per rebutjar el control d’armes de foc als EUA després del tiroteig en què van ser assassinats a Texas almenys 18 de menors i un professor. "No parlaré de bàsquet avui (...). Cap pregunta de bàsquet no importa", va començar Kerr en la seua roda de premsa abans del quart partit de la final de l’Oest que es juga aquesta nit a Dallas (Texas) entre els Mavericks i els Warriors (0-3).

"Des que hem sortit aquest matí de l’entrenament, 14 nens (la xifra de víctimes va pujar després a 21) i un professor van ser assassinats a 400 milles d’aquí (644 quilòmetres). En els últims deu dies, hem tingut ancians negres assassinats en un supermercat de Búfalo, a feligresos asiàtics assassinats al sud de Califòrnia i ara tenim a nens assassinats a l’escola", va explicar.

"¡Quan farem alguna cosa"!, va cridar.

Al caire de les llàgrimes i amb gest de ràbia a tota hora, Kerr va apuntar que està "molt cansat" de presentar-se davant dels mitjans per "oferir condolences a les famílies devastades" després d’un tiroteig als EUA. "Estic molt cansat. Disculpin, ho sento. Estic cansat dels minuts de silenci. Prou", va afirmar. A continuació, Kerr va carregar contra els republicans en el Senat per estar en contra d’un projecte de llei per reforçar el control d’antecedents a l’hora de comprar una arma. Aquesta proposta de llei, coneguda com a HR8, va ser aprovada per la Cambra de Representants el 2021 però el seu tràmit continua encallat al Senat.

"Hi ha 50 senadors (els republicans) que rebutgen votar la HR8 (...). Hi ha una raó per la que no votaran: per mantenir el seu poder", va dir. "Et pregunto a tu, Mitch McConnell (líder republicà en el Senat), i a tots vostès, senadors que rebutgen fer alguna cosa sobre la violència, els tirotejos en escoles i supermercats. Els pregunto: Posaran el seu propi desig de poder per davant de les vides dels nostres nens, ancians i feligresos" Perquè això és el que sembla", va afegir. Kerr va instar que tothom pensi avui en el seu propi "fill, net, mare, pare, germana o germà".

"Com et sentiries si això et passés a tu avui", es va preguntar. "50 senadors a Washington ens tenen com a ostatges. S’adonen que el 90 % dels nord-americans, més enllà del seu partit polític, volen antecedents universals (per comprar armes)", va dir.

Kerr va al·ludir d’aquesta forma a sondejos com el de la firma Morning Consult i el portal Politico, que el 2021 van assegurar que el 84 % dels nord-americans (incloent el 77 % dels republicans) donen suport que totes les adquisicions d’armes requereixin control d’antecedents. "Ens tenen com a ostatges 50 senadors a Washington que rebutgen fins i tot sotmetre (el projecte de llei) vot, malgrat el que els nord-americans volen. No ho votaran perquè volen conservar el seu propi poder. És patètic! Ja n’he tingut prou", va tancar amb un nou crit abans d’abandonar la roda de premsa.

tracking