SEGRE

Putin qualifica de "pràcticament agressió" la pressió de països "inamistosos"

Vladimir Putin, presidente de Rusia.

Vladimir Putin, presidente de Rusia.MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL / ZUMA PRESS / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president rus, Vladímir Putin, ha considerat aquest divendres de "pràcticament" una agressió la pressió que exerceixen alguns "països inamistosos", com denomina Moscou els que han adoptat sancions contra Rússia per la seua "operació militar especial" a Ucraïna. "L’avantatges de la política d’integració són especialment evidents ara en actual complexa situació internacional, en condicions de pràcticament agressió per part d’alguns Estats que ens són inamistosos", va dir Putin en la cimera de la Unió Econòmica Euroasiàtica (UEE).

En la seua intervenció telemàtica, el cap del Kremlin va recalcar que per a Moscou aprofundir l’aliança amb tots els Estats d’UEE, que a més de Rússia agrupa Armènia, Bielorússia, el Kazakhstan i el Kirguizistan, és una "prioritat clau". "Suscita satisfacció que, malgrat la complexa situació internacional, a la confrontació desencadenada per l’anomenat Occident col·lectiu, que els nostres detractors intenten posar tota mena d’obstacles a la nostra integració, per a nosaltres està clar que augmenta l’interès de molts socis estrangers en l’UEE", va dir. Putin va recolzar la prolongació de l’acord provisional de lliure comerç amb l’Iran actualment en vigor.

Va destacar que gràcies a l’esmentat acord els intercanvis comercials entre l’UEE i l’Iran van augmentar el 2021 en un 73,5 %, fins els 5.000 milions de dòlars i que les exportacions de la Unió es van duplicar i van assolir els 3.400 milions de dòlars. El mandatari rus va fer una crida als seus homòlegs de la Unió a prestar especial atenció als assumptes relatius a la seguretat alimentària, ja que al món es conforma una situació complicada. "Els nostres països fan una important aportació a la solució d’aquests problemes, i Rússia i tots el membres de la nostra organització es comporten amb la responsabilitat més gran", va afegir. "Tenint en compte que l’UEE és l’exportadora mundial més gran de productes agrícoles, en l’organització s’adopten totes les mesures possibles (...) per garantir l’estabilitat de les cadenes de subministrament", va indicar. L’UEE es va constituir formalment l’1 de gener de 2015 i inclou un territori de poc més de 20,8 milions de quilòmetres quadrats amb més de 182 milions d’habitants.

tracking