SEGRE

EUA COMPRA D?ARMES

Nova York augmenta de 18 a 21 anys l’edat per comprar un rifle d’assalt

Nova York augmenta de 18 a 21 anys l’edat per comprar un rifle d’assalt

Nova York augmenta de 18 a 21 anys l'edat per comprar un rifle d'assalt

Nova York augmenta de 18 a 21 anys l'edat per comprar un rifle d'assaltEFE/EPA/JUSTIN LANE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La governadora de Nova York, Kathy Hochul, ha convertit avui en llei diverses mesures per endurir el control d’armes de foc i la principal augmenta de 18 a 21 anys l’edat per comprar una arma d’assalt i s’exigirà a més tenir una llicència.

Amb aquesta mesura Nova York, que ja tenia les lleis més restrictives del país, s’uneix als estats de Florida, Hawaii, Illinois, Vermont i Washington, que limiten a 21 anys per comprar alguns tipus d’armes llargues, mentre que Utah avalua una proposta similar. Entre les noves lleis es prohibeixen els carregadors de gran capacitat així com la venda d’armilles antibales i equip de protecció corporal a què no els necessiten per treballar.

Igualment les noves lleis converteixen en un crim fer una amenaça d’atac i exigeixen que les forces de l’ordre públic comparteixin i informin dades sobre armes confiscades a les bases de dades estatals i federals. L’estat exigirà també a les xarxes socials que supervisin i denunciïn conductes d’odi en les seues plataforma

Dijous passat la legislatura, de majoria demòcrata, va aprovar el paquet de mesures, com havia reclamat Hochul, després que la ciutat de Búfalo fos escenari d’un tiroteig que va deixar 10 morts i tres ferits, onze d’ells negres en el qual l’autor, Payton S. Gendron, un jove blanc de 18 anys, va utilitzar un rifle d’assalt. Gendron portava a més una armilla antibales i un casc -com els que ara es prohibeixen- en el qual tenia adossat una càmera per la qual va retransmetre en viu el crim.

Després de l’incident, la Fiscalia general va anunciar que investigaria els llocs web que va utilitzar el jove per executar i retransmetre l’atac. Gendron també va deixar un manifest en el qual recollia les seues idees racistes i supremacistes blanques i detallava els seus plans de l’atac.

Pocs després d’aquesta tiroteig, 19 nens i dos mestres van morir després d’un altre tiroteig en una escola d’Uvalde (Texas). "Els pensaments i les oracions no solucionaran això. Però prendre una acció forta ho farà. I ho farem en nom de les vides que s’han perdut", va afirmar Hochul que va realitzar l’acte al comtat del Bronx, on l’abril passat una estudiant de 16 anys que sortia de l’escola va morir per una bala perduda i al maig una nena d’onze.

"La violència armada és una malaltia que està destrossant a la nostra nació i ara és l’assassí número u de nens", va afirmar i va recordar a més el tiroteig ocorregut en un hospital d’Oklahoma la passada setmana amb quatre morts i aquest cap de setmana a Filadèlfia on tres persones van perdre la vida i 11 van resultar ferides.

La nova legislació estableix també com a delicte la venda d’armes de foc que no puguin ser sotmeses a microestampat, una tècnica innovadora de marcatge de municions que marca bales i cartutxos amb una empremta dactilar única cada vegada que es dispara una arma de foc.

tracking