SEGRE

Guerra a Ucraïna

Rússia ha entrat en suspensió de pagaments, segons Bloomberg

Rússia ha entrat en suspensió de pagaments, segons Bloomberg

Rússia ha entrat en suspensió de pagaments, segons Bloomberg

Rússia ha entrat en suspensió de pagaments, segons BloombergEFE/EPA/MAXIM SHIPENKOV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Rússia ha entrat en suspensió de pagaments per primera vegada en cent anys en passar el període de gràcia per a l’abonament de prop de 100 milions de dòlars en concepte d’interessos del seu deute sobirà, va informar aquest dilluns l’agència Bloomberg.

Els 30 dies de gràcia perquè els creditors de Rússia rebessin el pagament van expirar aquest diumenge. Segons Bloomberg, aquesta situació es considera un esdeveniment de suspensió de pagaments i és la "culminació de les sancions occidentals cada vegada severes (a Rússia per la seua "operació militar especial" a Ucraïna) que han bloquejat les vies de pagament els creditors estrangers". "És un signe ombrívol de la ràpida conversió del país (Rússia) en un pària econòmic, financer i polític", va assenyalar l’agència.

Alhora, va destacar que de moment, prenent en consideració el dany que ja ha patit l’economia i el mercat de Rússia, la suspensió de pagaments tenen de moment un "caràcter més aviat simbòlic i no és gran cosa per als russos".

El Ministeri de Finances de Rússia va declarar dijous de la setmana passada que va complir en la seua totalitat amb les obligacions de servei del deute estatal de la Federació Russa. La cartera va informar que va ingressar 12.510 milions de rubles, equivalent a 234,9 milions de dòlars, a la dipositària nacional que actua com a agent de pagament dels eurobons.

L’abonament en rubles es va efectuar en virtut d’un decret del president rus, Vladímir Putin, segons el qual "les obligacions davant els eurobons de la Federació Russa es reconeixen com complertes si es realitzen en rubles per una suma equivalent al valor de les obligacions en moneda estrangera".

Rússia acusa a Occident impedir el pagament del seu deute amb mesures com el bloqueig de la seua dipositària nacional per la Unió Europea i la no-renovació pels Estats Units de la llicència que li permetia a Moscou pagar temporalment el seu deute en dòlars.

tracking