SEGRE

Sánchez creu que l'esquerra ha de reflexionar sobre apujar la despesa militar

El president del Govern espanyol culpa "les màfies internacionals" del salt a Melilla i lamenta les morts

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell, celebrada els 23 i 24 de juny a Brussel·les.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell, celebrada els 23 i 24 de juny a Brussel·les.Albert Canadet / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dilluns que la cimera de l’OTAN que se celebra aquesta setmana a Madrid és una oportunitat per a la pau i ha convidat a l’esquerra a reflexionar sobre apujar la despesa militar. Sánchez aposta en una entrevista a La Vanguardia per situar "d’aquí a uns anys" el pressupost en Defensa en el 2 % del PIB, un pressupost que seria per "dissuadir, no per atacar" i que, segons la seua opinió, pot generar oportunitats econòmiques en l’àmbit de la indústria.

Subratlla que l’esquerra ha d’obrir un debat sobre la conveniència de tenir uns pressupostos de Defensa que garanteixin la seguretat i la dissuasió com el que ja s’ha obert en diversos països de la Unió Europea.

El cap de l’Executiu recolza, no obstant, l’autonomia política d’Unidas Podemos per prendre les seues decisions i precisa que l’únic que espera del seu soci de govern és "encert". En aquest sentit, creu que serà bo per al país que hi hagi un espai articulat al voltant de la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, impulsora de la plataforma Sumar.

Preguntat sobre la mort d’immigrants a la frontera amb el Marroc, Sánchez lamenta la pèrdua de vides humanes i les atribueix a les màfies. "Els principals responsables de la tragèdia ocorreguda i de la lamentable pèrdua de vides humanes són les màfies que organitzen els atacs violents", afirma. Ressalta la "gran importància estratègica" de les relacions amb el Marroc per a Espanya i està convençut que es poden tenir bones relacions amb aquest país i amb Algèria alhora. "No renuncio a això", diu i assegura que "Espanya no infravalora Algèria en absolut".

Sobre la taula de diàleg amb Catalunya, que vol reunir "com més aviat millor", assenyala que "l’agenda del retrobament segueix vigent" i que li agradaria que, a més d’ERC, estigués Junts per Catalunya. Sánchez reconeix que l’execució pressupostària és millorable a Catalunya i assegura que el gasoducte Midcat, interromput fa tres anys, es reprendrà per reforçar la interconnexió gasista amb França i la resta de la Unió Europea.

tracking